Pękające uchwyty świateł przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pękające uchwyty świateł przednich
Mam taki problem kupiłem golfa 3 miał popękane uchwyty świateł. No cóż wymieniłem i było super przez 3 tygodnie. Po tym czasie zaglądam i co widze jeden uchwyt pęknięty drugi już nie długo będzie trzymał klosz:(. Nie wiem co jest przyczyną. Mam sportowe zawieszenie i brak rozpórek myślę że to może być przyczyną. Ale może ktoś z was ma pomysł co z tym zrobić?? Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 13:10 przez artuss.s, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Upewnij się czy wszystkie uchwyty przed dokręceniem przylegają do punktów mocowań. Może przy dokręcaniu powstaja naprężenia, bo autko jest po małej przeszłości.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Jeżeli wszystko byłoby proste, to nie ma takiej możliwości, żeby przez sportowe zawieszenie pękały mocowania lamp, ja też mam sportowe i nic nie pęka.
Jak kolega wczesniej napisal: odkrec lampe, przyloz i zobacz czy wszystko dobrze się zgrywa, jeżeli gdzieś dociągasz mocowanie śrubą, to znaczy, że coś jest nie tak, u mnie przy przyłożeniu lampy bez skręcania jedno górne mocowanie leciutko odgina się do góry i bardzo dobrze przylega, tak chyba ma być, bo u mojego kumpla też tak jest.
Jak kolega wczesniej napisal: odkrec lampe, przyloz i zobacz czy wszystko dobrze się zgrywa, jeżeli gdzieś dociągasz mocowanie śrubą, to znaczy, że coś jest nie tak, u mnie przy przyłożeniu lampy bez skręcania jedno górne mocowanie leciutko odgina się do góry i bardzo dobrze przylega, tak chyba ma być, bo u mojego kumpla też tak jest.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kupszczelisty racja-ja to mam ale na przykład mój kumpel tego nie ma bo ma auto po dzwonie.Warto sprawdzić co jest z tą klapą bo to samo z siebie nie pęka...
Poprostu podsuwam kolejny pomysł do rozwiązania problemu a sprawdzić nawet najgłupszej rzecz nie zaszkodzi!!
Poprostu podsuwam kolejny pomysł do rozwiązania problemu a sprawdzić nawet najgłupszej rzecz nie zaszkodzi!!
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: