Pękające uchwyty świateł przednich

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
artuss.s
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Pękające uchwyty świateł przednich

Post autor: artuss.s » śr wrz 19, 2007 13:08

Mam taki problem kupiłem golfa 3 miał popękane uchwyty świateł. No cóż wymieniłem i było super przez 3 tygodnie. Po tym czasie zaglądam i co widze jeden uchwyt pęknięty drugi już nie długo będzie trzymał klosz:(. Nie wiem co jest przyczyną. Mam sportowe zawieszenie i brak rozpórek myślę że to może być przyczyną. Ale może ktoś z was ma pomysł co z tym zrobić?? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 13:10 przez artuss.s, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr wrz 19, 2007 13:33

Upewnij się czy wszystkie uchwyty przed dokręceniem przylegają do punktów mocowań. Może przy dokręcaniu powstaja naprężenia, bo autko jest po małej przeszłości.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kley

Post autor: kley » śr wrz 19, 2007 15:14

Jeżeli wszystko byłoby proste, to nie ma takiej możliwości, żeby przez sportowe zawieszenie pękały mocowania lamp, ja też mam sportowe i nic nie pęka.

Jak kolega wczesniej napisal: odkrec lampe, przyloz i zobacz czy wszystko dobrze się zgrywa, jeżeli gdzieś dociągasz mocowanie śrubą, to znaczy, że coś jest nie tak, u mnie przy przyłożeniu lampy bez skręcania jedno górne mocowanie leciutko odgina się do góry i bardzo dobrze przylega, tak chyba ma być, bo u mojego kumpla też tak jest.

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » czw wrz 20, 2007 23:26

napewno jak przyłożysz lampe to nie dolegają wszystkie mocowania, ustaw to żeby było tak samo jak druga i sprawdz gdzie jest luz i włóż podkładke, naciagasz śrobami na chama te mocowania i od wibracji pękają

msokolek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: msokolek » pt wrz 21, 2007 09:28

no chyba kolego że masz amerykańską wersje tak jak.
wtedy reflektory trzeba przerabiać i naprawdę ciężko wchodzą w swoje miejsca i dlatego mogą pękać uchwyty .....

Oświetlenia, doradzę, załatwię......

może się przydam

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lordmatej » pt wrz 21, 2007 21:21

A jak głeboko zamyka Ci się klapa/maska?? Nie było grzebane przy zamku?? Może klapaCi wali i pęka??Podłuż kawałek gąbki pojeździj parę dni i zobaczysz.Sportowe zawieszenie i nisko maska może dawać taki efekt o jakim piszesz.

...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt wrz 21, 2007 21:28

lordmatej, dobrze mówisz ale od tego są takie gumy w przednim pasie, które się wkręca lub wykręca żeby klapa była ustawiona

Awatar użytkownika
lordmatej
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lordmatej » pt wrz 21, 2007 21:42

kupszczelisty racja-ja to mam ale na przykład mój kumpel tego nie ma bo ma auto po dzwonie.Warto sprawdzić co jest z tą klapą bo to samo z siebie nie pęka...
Poprostu podsuwam kolejny pomysł do rozwiązania problemu a sprawdzić nawet najgłupszej rzecz nie zaszkodzi!! :helm:

...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...

kupszczelisty
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: kupszczelisty » pt wrz 21, 2007 22:46

lordmatej, dokładnie, jakaś pierdółka może czasami narobić szkody a nie da się jej zlokalizować

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”