[mk2] Padło całe podświetlenie zegarów i kokpitu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk2] Padło całe podświetlenie zegarów i kokpitu.
Witam!
Jak w temacie, ni z tego ni z owego przestało świecić. Ktoś może się orientuje co może być przyczyną takiego stanu żeczy? Podejrzewam, że to raczej nie kwestia żarówek, może bezpiecznik (jeśli taki w ogóle jest??)?
Z góry dziekuję za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Mateusz
Jak w temacie, ni z tego ni z owego przestało świecić. Ktoś może się orientuje co może być przyczyną takiego stanu żeczy? Podejrzewam, że to raczej nie kwestia żarówek, może bezpiecznik (jeśli taki w ogóle jest??)?
Z góry dziekuję za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Mateusz
moim zdaniem poszukaj bezpiecznika w skrzynce z bezpiecznikami..... bo dziewne żeby nagle wszystkie żarówki sie przepaliły no chyba że poszło na nie z 25V tylko skąd....
[img]http://img177.imageshack.us/img177/4568/06073004me8.jpg[/img] [img]http://img217.imageshack.us/img217/3826/06073003az6.jpg[/img]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
a moze upalil ci sie drut oporowy we wlaczniku od swiatel od regulacji... obstawiam na 99% ze tak jest
kiedys wracalem w nocy z nad morza i tak mi sie wlasnie zrobilo w trasie 150km bez swiatla w srodku :]
jesli mialbys problemy z tym daj cynka na gg podpowiem jak to naprawic bez kupowania wlacznika
kiedys wracalem w nocy z nad morza i tak mi sie wlasnie zrobilo w trasie 150km bez swiatla w srodku :]
jesli mialbys problemy z tym daj cynka na gg podpowiem jak to naprawic bez kupowania wlacznika
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
Nie świeci-trzeba sprawdzić ciągłość obwodu. Czyli zacząc od bezpieczników(nie wiem jaka wersja wozu wiec bezpiecznik moze byc w roznym miejscu-poprostu spr. czy wszystkie są OK). Jesli masz regulacje jasności świecenia podświetlenia postępuj jak napisał użytkownik kinga 99.
PS. Polecam zaopatrzyć się w zarówkę z przewodami-jeden połączyc z masa a drugim "idać" od bezpieczników sprawdzać czy żarówka świeci. Gdzie przestanie swiecic tam jest awatria. Oczywiście należy to robić przy włączonych światłach
PS. Polecam zaopatrzyć się w zarówkę z przewodami-jeden połączyc z masa a drugim "idać" od bezpieczników sprawdzać czy żarówka świeci. Gdzie przestanie swiecic tam jest awatria. Oczywiście należy to robić przy włączonych światłach