Witam!
Co jakiś czas podczas jazdy słychać taki metaliczny dźwięk dobiegający z przedniej części (nie potrafię go dokładnie zlokalizować, ale to koła przednie albo okolice katalizatora) Dźwięk jest taki jakbym targał tłumik po asfalcie albo jakaś blacha tarła o blachę. Problem pojawia się nagle, jak zahamuje, potem ruszam i pojawia się ten dźwięk. Potem wystarczy ze zahamuje pare razy, zgaszę silnik, po chwili odpalę i problem znika. Problem pojawia się nagle, raz na tydzień/dwa/miesiąc/dwa. Zdarzyło mi się tak już kilka razy w ciągu roku. Jak jadę i pojawi sie ww problem to wszyscy ludzie na ulicy się zaraz gapią jakbym jechał totalnym szrotem. Co to może być?
metaliczny dźwięk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tłumik środkowy i końcowy mam niedawno wymieniany bo też myślałem że to może być to. Mechanik który zmieniał mówił nawet, że ten który zmieniam nadaje się jeszcze trochę do jazdy, ale ja sie uparłem i wymieniłem. Wymienił, posprawdzał resztę i powiedział że jest ok.
- podobnie z klockami i płynem hamulcowym. Klocki też miałem ok, ale zmieniłem, kazałem posprawdzać koła i też mówił, że jest wszystko tip-top.
A problem nie zniknął i wczoraj jak już dojeżdzałem do domu to też pojawił się ten dźwięk.
Kompletnie nie wiem co to może być.
- podobnie z klockami i płynem hamulcowym. Klocki też miałem ok, ale zmieniłem, kazałem posprawdzać koła i też mówił, że jest wszystko tip-top.
A problem nie zniknął i wczoraj jak już dojeżdzałem do domu to też pojawił się ten dźwięk.
Kompletnie nie wiem co to może być.
- Lukasz_mk2
- Forum Master