Nie chce rano odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce rano odpalić
Witam. Mam problem z moim klekotem 1.6 diesel. Jakoś z dnia na dzień zaczął strasznie źle odpalać rano. Gdy jest ciepły to pali bez problemu. Ale żeby odpalił z rana to trzeba go sporo pokręcić. Z tego co zauważyłem puszcza białą chmurę dymu , i gdy już silnik zaczyna łapać i przestanie się kręcić to gaśnie(dopiero jak mu się porusza pedałem gazu to z wielkim trudem uda mu się odpalić). Świece żarowe wymieniałem w styczniu więc to chyba nie to. Ma ktoś jakiś pomysł co mu może dolegać?
świece żarowe są sprawne, przy okazji zauważyłem że łapał mi lewe powietrze i sie troszkę zapowietrzał.
Filtr paliwa już wymieniłem wcześniej też myślałem że to może być przyczyną, .jutro rano się okaże jak postoi przez noc. A na OR jeździłem... ale tylko przez chwile i mieszany był pół na pół z ropką
Filtr paliwa już wymieniłem wcześniej też myślałem że to może być przyczyną, .jutro rano się okaże jak postoi przez noc. A na OR jeździłem... ale tylko przez chwile i mieszany był pół na pół z ropką
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2007 19:31 przez kozikm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
no i dzisiaj rano odpalił za 2 drugim razem, ale dalej odpali i zaraz gaśnie (poruszam pedałem gazu i w końcu zaczyna chodzić normalnie).
Deloox chodzi Ci o ssanie ? - tak używam ale to nic nie daje...trzeba wciskac kilka razy gaz
skarredasch : sprawdzałem kablem(opis znalazłem w jakims temacie, tu na forum), nie wyciągałem
Dzisiaj jade do mojego majstra, obaj będziemy dumać.
Deloox chodzi Ci o ssanie ? - tak używam ale to nic nie daje...trzeba wciskac kilka razy gaz
skarredasch : sprawdzałem kablem(opis znalazłem w jakims temacie, tu na forum), nie wyciągałem
Dzisiaj jade do mojego majstra, obaj będziemy dumać.
Deloox - na iskrę...
MaSa_Golf - sprawdzałem ten bezpiecznik wczoraj - jest cały, nawet przeczyściłem styki od kabli.
A nie moze być tak że on gdzieś sie zapowietrza...? bo dopiero odpali jak mu się tego paliwa napompuje pedałem gazu. Dzisiaj wsadzę wężyk przezroczysty na ten który idzie do pompy i zobaczę czy pęcherzyki powietrza nie idą.
MaSa_Golf - sprawdzałem ten bezpiecznik wczoraj - jest cały, nawet przeczyściłem styki od kabli.
A nie moze być tak że on gdzieś sie zapowietrza...? bo dopiero odpali jak mu się tego paliwa napompuje pedałem gazu. Dzisiaj wsadzę wężyk przezroczysty na ten który idzie do pompy i zobaczę czy pęcherzyki powietrza nie idą.
-
- Ma gadane