Odpływ wody z wnętrza auta - Golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpływ wody z wnętrza auta - Golf II
Czy w podłodze znajdują się jakieś odpływy wody znajdującej się pod dywanikami? Ostatnio zauważyłem kałużę pod samochodem i widzę że kapie mi woda (na pewno woda - nie paliwo ani nic innego) z miejsca pod nogami pasażera na tyle po prawej stronie. Tam jest jakiś odpływ czy po prostu mam dziurę w podłodze (bo to też jest niestety możliwe)? Wczoraj dotknąłem ręką wykładziny pod dywanikiem gumowym i widzę że mam tam niezłe bagno. Skąd tam się może brać tyle wody? Zakładam że dziur w podłodze jednak nie ma bo 2 miesiące temu robiłem konserwację po zimie. Aż się boję co zobaczę jak podniosę wykładzinę...
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
co do wentylatora jak kolega pisze to sprawdz, sprawdz też droznosc kanalików pod drzwiami czy są drożne, czasem przez tapicerke w drzwiach przemaka do srodka woda.mg marcin pisze:Może woda leje ci się przez wentylator musisz podnieść maskę i sprawdzić czy masz przetkane otwory z prawej i lewej strony tam gdzie są wycieraczki u mnie było właśnie tak lało się do środka przez wentylator.
co do odpływów to na całym aucie, między innymi pod dywanikami kierowcy pasażera i siedzących z tyłu są gumowe kapselki jak by, są załozone a na to rpzeważnie jeszcze konserwacja.
z przodu od strony komory silniak też tego troche jest, rozejrzyj sie znajdziesz, może któreś ci gdzieś wypadło, wyszło ze swojego miejsca albo poprostu jest do kitu, to też moze być przyczyna.
pozatym polecam zrobić z tą szybą puki ci nie przerdzewieje blacha pod uszczelka.
Mk3 GTI 16V ABF
Dzisiaj jeszcze wpadłem w ulewę i okazało się że jeszcze dodatkowo leje mi się na nogi. Ale to już podejrzewam że to wina ewidentnie przedniej szyby. Orientujecie się ile kosztuje uszczelka przedniej szyby? Mam szybę wklejaną - muszę ją wyciąć i wstawić zwykłą na uszczelce. Nikt nie chce sprzedać używanej szyby z uszczelką - tylko samą szybę.
u mnie tez woda
czesc. poradzcie. u mnie tez woda z tylu po prawej stronie pod dywanikiem. tylko sprawa wyglada tak: wymienilem szybe i uszczelke przednia na nowke, folie pod tapicera w dzwiach tez mam nowa a wody jakby ktos wiaderko wylal, a najlepsze ze jest ta woda w czesci od strony lewarka biegow(podloga jest przedzielona po przekatnej na dwie polowy) wiec jakim cudem tam woda? moze cos poradzicie. dzieki.
jinks.
jinks.