Brzęczy cos jak przyspieszam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brzęczy cos jak przyspieszam
Panowie. Odkad kupilem golfa od niemca to ciagle mnie to irytowalo. Postanowilem wkoncu rozwiazac ten problem. Mam GTI 2.0 20jahre z 96r. Niema on juz kata. W miejscu kata jest rura z lambda poprostu. Problem jest taki, ze jak przyspieszam to spod samochodu slychac takie przeczenie jakby dziurka byla ale... troche inny dzwiek. ciezko go opisac. Poprostu jakby powietrze gdzies uciekalo czy cos. Pojechalem na kanal i wyczailem gdzie jest ten dziwek. To slychac na rurze od kolektora do lambdy (na tym kolanku) ale bardziej blizej kolektora. Zauwazylem tez ze jest tam cos w rodzaju harminijki zabudowanej siatka. Co to jest panowie? Czy to moze powowodowac to ze jest taki dzwiek przy przyspieszaniu. Jak wkladam tam reke i gazuje to nie czuje zadnych przedmuchow ani nic a dzwiek nadal jest :/ wydech mam zrobiony caly na tiptop tzn rura i 2 tlumiki. Pozostalo mi tylko to. Poradzcie cos... pozdr
tier
Zauwazylem tez ze jest tam cos w rodzaju harminijki zabudowanej siatka. Co to jest panowie?
Z tego co wiem (ale moge sie mylic) jets to elastyczne lacze, brat mial wlasnie takiecos w polo. A co do tego dzwieku to ciezko jest tak poiwedziec...
Z tego co wiem (ale moge sie mylic) jets to elastyczne lacze, brat mial wlasnie takiecos w polo. A co do tego dzwieku to ciezko jest tak poiwedziec...
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1971948#1971948][size=134][color=grey][b]AFNik by Gr@rM! [/b][/color][/size][/url]
[img]http://img91.imageshack.us/img91/1672/podpissr.jpg[/img]
[img]http://img91.imageshack.us/img91/1672/podpissr.jpg[/img]
Witam.
Mysle ze skoro tlumik srodkowy i koncowy masz zrobiony to dziwne dzwieki moga dochodzic jak wspomnial wczesniej kolega z wypracowanego łącznika elastycznego.
U mnie jest jeszcze taki problem ze na kolektorze wylotowym mam blaszaną osłone która powinna byc przyspawana lub przykręcona jednakże lubi sie ona dokręcac lub odrywac i slychac to własnie jak denerwujące brzeczenie a szczególnie wpada w rezonans podczas przyspieszania lub przy przy okreslonych obrotach. Inna sprawa ze jasli masz na przyklad dziure w samym kolektorze to tez nie wyczujesz podmuchu wlasnie z racji na te osłone.
Pozdrawiam.
Mysle ze skoro tlumik srodkowy i koncowy masz zrobiony to dziwne dzwieki moga dochodzic jak wspomnial wczesniej kolega z wypracowanego łącznika elastycznego.
U mnie jest jeszcze taki problem ze na kolektorze wylotowym mam blaszaną osłone która powinna byc przyspawana lub przykręcona jednakże lubi sie ona dokręcac lub odrywac i slychac to własnie jak denerwujące brzeczenie a szczególnie wpada w rezonans podczas przyspieszania lub przy przy okreslonych obrotach. Inna sprawa ze jasli masz na przyklad dziure w samym kolektorze to tez nie wyczujesz podmuchu wlasnie z racji na te osłone.
Pozdrawiam.
ta siatka to nie jest cos co wyglada jak metalowy lacznik. ciezko to opisac. to jakby 2 harmonijki takie owleczone siatka o oczku ok 2mm. widac przez ta siatke harmonijke w srodku. zastanawiam sie czy jest zamiennik tego :/
Ostatnio zmieniony wt wrz 25, 2007 19:01 przez tier, łącznie zmieniany 1 raz.
tier
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
W MK2 jak mi wymieniali pierwszy tłumik z dwururką i identycznym złączem elstycznym to też były śruby pozapiekane. Podgrzewali palnikiem i poszły.tier pisze:zaden mechanik niechce mi sie za to brac bo ciagle slysze "panie a co zrobie jak sie sruby zapieka. tam niema jak reki wlozyc"
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.