małe pytanko
ubywa mi płynu chłodniczego, co prawda powolutku ale jednak. próbowałem namierzyc wyciek i nici. Weże i chłodnica ok, stan oleju ok. Zauważyłem jednak dziwna prace klimy i duuużo wieksza niz zwykle kałuze przy ujsciu klimy, chyba ( środek samochodu mniej wiecej w połowie przednich dżwi - pod samochodem tam nie ma zadnych przewodów, plama w okolicy katalizatora lub pierwszego tłumika bo nie wiem co to jest)
Pytanie - czy układ klimy ma połaczenie z układem chłodzenia
co moze byc przyczyna opisanej sytuacji???
układ chłodzenia <-> klima
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: układ chłodzenia <-> klima
pewnie ze ma polaczenie175 pisze:małe pytanko
ubywa mi płynu chłodniczego, co prawda powolutku ale jednak. próbowałem namierzyc wyciek i nici. Weże i chłodnica ok, stan oleju ok. Zauważyłem jednak dziwna prace klimy i duuużo wieksza niz zwykle kałuze przy ujsciu klimy, chyba ( środek samochodu mniej wiecej w połowie przednich dżwi - pod samochodem tam nie ma zadnych przewodów, plama w okolicy katalizatora lub pierwszego tłumika bo nie wiem co to jest)
Pytanie - czy układ klimy ma połaczenie z układem chłodzenia
co moze byc przyczyna opisanej sytuacji???
Re: układ chłodzenia <-> klima
\a ze niby gdzie? jakos nie bardzo moge to skojazyc.Itor pisze:
pewnie ze ma polaczenie
175, klima i ogrzewanie top dwa różne obiegi - fakt ze nagrzewnica jest w niedalekiej odległości od chłodniczki klimy w całej obudowie nie znaczy ze mają połączenie. Ja na twoim miejscu obejrzałbym dobrze wszystkie połączenie wodne + chłodnicę wody - będzie widać przebarwienia w miejscach gdzie ucieka ci płyn.
ja teżMiKev pisze:pewnie ze ma polaczenie
ja też
\a ze niby gdzie? jakos nie bardzo moge to skojazyc.
Ostatnio zmieniony sob wrz 29, 2007 20:00 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.