Chcialem zaprezentowac wam moje autko:
Jest to 3-y drzwiowy VW Golf mk2 wyprodukowany w 1990 roku
Autko opuscilo bramy fabryki jako wersja GL
Kolor nadwozia:
- Bialy
Silnik:
- jednostka o oznaczeniu RP i mocy 90 koni mechanicznych
Po zakupie,we wnetrzu golfika moznabylo odnalezc:
- welurowa tapicerke,
- miekka deske rozdzielcza,
- wspomaganie kierownicy,centralny zamek oraz el.regulacje wys. swiatel
Samochod zakupiony zostal przeze mnie w dniu 30.09.2007 roku, jako calkowita seria:
foto pogladowe (po zmianie tylnych lamp na dymione hella,oraz przednich kierunkowskazow):

Jednak seria nie byla dla mnie wystarczajaca i postanowilem pozmieniac to i owo,
i dzis autko posiada:
= przednie lampy z krzyzem firmy wesem,
= szeroka dokladke przedeniego zderzaka,
= tylne czerwono -czarne lampy hella,
= sportowe zawieszenie obnizajace przod auta o 80 mm,a tyl o 60( firmy gt cupline),
= rozporke przednich kielichow,
= 15-to calowe alufelgi marki BBS, model RM 010,
= ori lotke na klapie bagaznika,
= koncowy tlumik sportowy,
Wnetrze:
= seryjne welurowe fotele i kanapa,zastapione zostaly recaro z golfa mk3 gti edition,
Jezeli chodzi o plany to jest ich dosc sporo(aczkolwiek czasem ciezko je odroznic od marzen

a oto kilka fotek pokazujacych jak golfik sie kolejno zmienial do dnia dzisiejszego:
/ i tak na pierwszy rzut poszlo zawieszenie,zawsze podobala mi sie syta "gleba" dlatego tez zdecydowalem sie na nowy zestaw marki gt cupline,obnizajacy przod o 80mm,a tyl o 60,efekt byl i jest satysfakcjonujacy:

// nastepnie wymienione zostaly:grill,lampy przednie, waski hokej zastapiony zostal szerokim,a takze stalowe fegi zmienily barwe ze srebrnej na czarna:

///po jakims czasie okazyjnie trafily sie tylne czarno-czerwone ori lampki marki hella:

//// gdy tylko odlozylem troche grosza,zaczalem rozgladac sie za kolkami,przez glowe przeszlo mi kilka firm i modeli, bbs(model rm,na ktory strasznie sie napalilem),steffan BCW,power-tech i kilka innych modeli felg, wybor strasznie ciezki,nie wiedzialem na co sie zdecydowac,az do momentu jak przegladajc allegro zauwazylem aukcje kolegi,ktory postanowil pozbyc sie felg,chwila namyslu,telefonik do kolegi i pod wieczor mialem juz w domku kolka marki schmidt model modern line o wymiarach:wys: 14",szer: 4x 7,5" , et przod25,tyl 15, na ktorych zalozone sa oponki o wymiarach:195/45/R14, po zalozeniu kolek,autko zblizylo sie jeszcze o jakies 2,5 cm do ziemi.

///// grudzien 2007 - mikolaj nie zapomnial o golfiku i przyniosl tlumiczek oraz lotke na klape bagaznika:

////// styczen 2008 - zmieniony zostal kolor felg, a takze ranty zostaly poddane polerce:

kilka fotek kol na aucie:

/////// luty 2008,pozegnalem sie z lampami joma, na froncie zawitaly wesemy z krzyzem,oraz golfik dostal bre:

//////// kwiecien 2008, zmiany we wnetrzu, pojawily sie tam fotele razem z kanapa, z golfika mk3 gti-edition:

///////// maj 2008,zmiana kolek, schmidt-y zastapione zostaly kolkami firmy BBS model RM 010:

//////////Czerwiec 2008, wiekszych zmian nie ma, powrocil jedynie grill ze znaczkiem:

///////////Wrzesien 2008, wymiana 0,5" rantow w rm-ach na 1":

//////////// styczen 09, nowy rant 2 cale na tyl i grill rodem z gti

i to chyba byloby na tyle,czekam na opinie i mam nadzieje,ze ciag dalszy nastapi

pozdraVWiam Marcin