Kręci ale nie chce zapalić

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bavwtek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Kręci ale nie chce zapalić

Post autor: Bavwtek » czw paź 04, 2007 14:58

Witam , mam problem z odpaleniem rano mojego klekota, akumulator kręcił ale nie chciał zapalić, wczoraj w tez mi cieżko zapalał, co to może być, wina akumulatora czy świec, wiemienic świece i akumulator, czy same świece lub sam akumulator czekam na szybkie info , pozdraVWiam

Obrazek

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » czw paź 04, 2007 16:25

sprawdz najpierw świece czy nie są popalone. jak akumulator dał rade kręcić to jest ok chyba że zakręcił chwile i padł... ale jezeli masz wszystko ok z silnikiem to powinien zapalić od jednego obrotu.

marcinmaja
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: marcinmaja » czw paź 04, 2007 16:27

Witam
Sprawdz czy świece żarowe i reszta układu podgrzewania (przekażnik,bezpiecznik itp)są sprawne.
Czy podczas kręcenia rozrusznikiem z tłumika leci biały dym???
Jeśli tak to bardzo możliwe,że to świece siadły (lub coś z układu grzania np.przekażnik,bezpiecznik itd.)
Możliwe też,że problem jest z wtryskiwaczmi lub pompą wtryskową,ewentualnie kątem wtrysku ale to zostaw narazie na póżniej (NAJPIERW SPREAWDŻ GRZANIE ŚWIEC)

PozdraVWiam

KUPIĘ KATALIZATORY - ATRAKCYJNE CENY.
TEL 517-034-061 GG 5136571

Awatar użytkownika
spodek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: spodek » czw paź 04, 2007 16:31

Sprawdzając świec czy grzeją zmierz czas grzania poszczególnych świec, mogą niektóre dłużej się nagrzewać. Ale przy tych temperaturach to nawet na dwóch dobrych powinien zapalić. Sprawdź też bezpiecznik przed świecami pod maską.

Awatar użytkownika
Bavwtek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bavwtek » czw paź 04, 2007 19:38

Dzięki za odpowiedzi ale juz zakupiłem akumualtor 72Ah 680A i nowe świece, wymieniłem jedna do której jest najlepsze dojście, pozostałe trzy wymienie jutro u mechanika bo nie mam takich kluczy żebym mógł łatwo to odkręcić, teraz z wymienioną jedną swiecą i new aku kreci za pierwszym razem, zobaczymy jutro rano czy zapali, ale dzieki za informacje jeszcze jutro sprawdze ten bezpiecznik na przegrodzie czołowej, dzięki pozdravwiam :bigok:
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 19:47 przez Bavwtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
bburdach
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bburdach » pt paź 05, 2007 11:36

jak by nie chcial zapalic sprawdź czy paliwo sie nie cofa do baku, i jak juz zapali sprawdź czy w przewodach nie idzie powietrze razem z ropą

Awatar użytkownika
djbolek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: djbolek » ndz paź 07, 2007 09:06

Witam u mnie jest taki problem ze sie paliwo cofa.... ale jak jest zimno... jak jest cieplo powyzej 10 stp. jest oki... co to moze byc...?

Awatar użytkownika
Bavwtek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bavwtek » ndz paź 07, 2007 11:46

Witam , po wymianie świec, bezpiecznika i aku golfik zapala za pierwszym razem , nie było najmniejszego problemu wiec kwestia cofania się paliwa nie miała miejsca w moim przypadku dzięki za rady , pozdravwiam

Obrazek

Awatar użytkownika
Bolekrsko
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bolekrsko » ndz paź 07, 2007 14:24

djbolek, cofanie sie paliwa jak masz malo w baku ? ok 10 l ? ja mam tak jak mniej niz 10 l to cofa.. ja mam smoka uchlanego gdzies na dole. zawsze mam wiecej niz 15 l hehe

http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”