Golf Vr6 Kontrolka+klekot przy odpalaniu na zimnym motorze..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Vr6 Kontrolka+klekot przy odpalaniu na zimnym motorze..
Czesc jestem tu nowy mam taki problem ze gdy silnik jest zimny i go odpalam slysze klekot i w tym czasie kontrolka oleju miga z 3 sekundy
dodam ze ten klekot slychac przez te 3 sekundy glosniej puzniej stuka ale ciszej (popychacze wiem ) ale czemu na poczatku klekot jest glosniejszy i ta kontrolka ??
dodam ze ten klekot slychac przez te 3 sekundy glosniej puzniej stuka ale ciszej (popychacze wiem ) ale czemu na poczatku klekot jest glosniejszy i ta kontrolka ??
Witaj. Głośniejszy klekot zaraz po rozruchu wynika z tego ze olej nie dotarl jeszcze do wszystkich miejsc do ktorych powinien, a w układzie masz luzy więc na początku gdy idzie praktycznie na sucho jest to bardziej słyszalne. Kumpel miał to samo w 2, zmienil wałek i popychacze i było ok. Co do kontrolki to dziwne. Cisnienie za niskie, ale dlaczego to nie wiem. Pozdro.
How Low Can You Go?
nie 24 tylko te co maja luzy mechanior ci sprawdzi chyba ze sam masz wyczucie a wałek rozrządu nalezy najpierw pomierzyć przed wymianą ja bym wymienił najpierw czujnik ciśnienia oleju kosztuje z 15 zł moze padł albo filtr zapchany , albo za gęsty olej moze doktora ktoś dolewał , potem sprawdził popychacze i odrazu pomierzył krzywki na wałku no i olej z filtrem przedewszystkim
MORE POWER