Czy wymiana srokowego tłumika pomoże
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy wymiana srokowego tłumika pomoże
Witam serdecznie znalazlem podobny post dotyczacy mojej usterki ale nie ma niestety jednoznacznej odpowiedzi.
Mianowicie układ wydechowy w moim mk3 wpada w dosc potężne wibracje im wyzsze obroty tym bardziej i faktycznie stwierdzilem ze srodkowy tłumik brzeczy i cos tam w srodku lata co jest tego przyczyna tlumik nie jest skorodowany i nie jest zbyt stary co moze byc tego przyczyna i czy wymiana pomoze
Mianowicie układ wydechowy w moim mk3 wpada w dosc potężne wibracje im wyzsze obroty tym bardziej i faktycznie stwierdzilem ze srodkowy tłumik brzeczy i cos tam w srodku lata co jest tego przyczyna tlumik nie jest skorodowany i nie jest zbyt stary co moze byc tego przyczyna i czy wymiana pomoze
http://moto.allegro.pl/item250014133_tl ... niej_.html jest to taki tlumik a oslona nigdzie nie wali i wszystko sie trzyma jak nalezy
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
To_mas pisze:leoncio, wiesz co weź go wywal i wstaw prostą rurke napewno nie zaszkodzi a bedzie jeszcze lepiej dla silniczka
Napewno wpłynie na zużycie paliwa , a nawet gdy jest klima to tak jak u kolegi w HANDZIE CIVIC klima nie chłodziła.
Przyczyną może być jeszcze górna osłona katalizatora [puściły spawy] miałem tak w CINTKU ,lub zprawdż jeszcze giętki przewód ten zaraz za silnikiem
Re: Czy wymiana srokowego tłumika pomoże
ja mialem cos podobnego tylko z tylnym najpierw wyplul jakies szmaty potem hrobotal jakies dwa miechy teraz jest cisza tylko troszke glosniejszy dzwiek wydaje ale nieszczelnosci jako takich niema wiec dalej smigam jak palil 10 gazu tak dalej pali tyle samo
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2007 08:59 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Sorki, że odnawiam temat, ale szukam i znaleźć nie mogę.
U mnie w MK3 (1. przy przed środkowym tłumikiem zerwała się rura na wysokości takiej małej osłony która trzyma tę rurę i teraz pytanie, czy przy środkowym tłumiku jest jakaś guma lub coś takiego co amortyzuję rurę żeby nie uderzała w ten zaczep? Czekam na odpowiedź, bo autko stoi na kanale.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam.
Sorki, że odnawiam temat, ale szukam i znaleźć nie mogę.
U mnie w MK3 (1. przy przed środkowym tłumikiem zerwała się rura na wysokości takiej małej osłony która trzyma tę rurę i teraz pytanie, czy przy środkowym tłumiku jest jakaś guma lub coś takiego co amortyzuję rurę żeby nie uderzała w ten zaczep? Czekam na odpowiedź, bo autko stoi na kanale.
Z góry dzięki!
Pozdrawiam.