Jaki olej ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej ??
Witam,
Mam pytanie może jest ono trywialne, ale pytałem już kilka osób (mechaników) i zdania były podzielone a tłumaczenia nie dość wyczerpujące. Dlatego pytam się Was:
Co wlać syntetyk czy mineralny?
Silnik 1,9 tdi , przebieg 230 tys. km , rok prod. 96. Auto było serwisowane w Niemczech, ale nie mam żadnej informacji na temat czym było wcześniej zalane.
pzd Dominik
Mam pytanie może jest ono trywialne, ale pytałem już kilka osób (mechaników) i zdania były podzielone a tłumaczenia nie dość wyczerpujące. Dlatego pytam się Was:
Silnik 1,9 tdi , przebieg 230 tys. km , rok prod. 96. Auto było serwisowane w Niemczech, ale nie mam żadnej informacji na temat czym było wcześniej zalane.
pzd Dominik
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Jaki olej ??
wlej półsyntetykdommarc pisze:Witam,
pzd Dominik
www.vrservice.pl
Poczytaj jak Gościa załatwił mechanik i co piszą na ten temat . Ważne jest jaki był jak nie wiesz na 100% to lej mineralny.
http://autocentrum.pl/index.php3?FF=75& ... showform=0
http://autocentrum.pl/index.php3?FF=75& ... showform=0
Jak zacznie cieknąć to może być już za późno.dominoh pisze:Mój golf 1.8 benz ma 178tyś km na zegarze, a ile tak naprawde...
Zaraz po kupnie wlalem półsyntetyk (Esso) - na próbe - i działa. Druga wymiana też półsyntetyk. Jak kiedyś będzie coś wyciekać to wtedy dopiero minerał.
pozdrawiam Dominik
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
KUPIĘ:
- klapę tylną MK3 kombi najlepiej w kolorze LC3L
Mobil jest w tej chwili czeski, Polska wypadła z Europy Wschodniej jako dystrybutor, jest 100 % PEWNY w przeciwienstwie do Castrola. Nadal upierałbym się przy 10w40, siedzę w temacie 8 lat /sprzedaję oleje i smary/ i wiem jakiego oleju wymagają silniki TDI. Jeżeli jednak nie jest już w najlepszym stanie to polecam GTX3Protection, ale lepiej kup go w Niemczech, jeśli masz mozliwosc.
No już panowie nie piszcie że w sklepie polskim są gówna, bo jak czytam że pisze ktoś że lepszy czy gorszy - lepiej jest napisać że takiego używam
No i słowo na pocieszenie ,,ale lepiej kup go w Niemczech, jeśli masz mozliwosc.'' a to zostawie bez komentarza w Polcse są takie same oleje jak i w Niemczech.
No i słowo na pocieszenie ,,ale lepiej kup go w Niemczech, jeśli masz mozliwosc.'' a to zostawie bez komentarza w Polcse są takie same oleje jak i w Niemczech.