Montaż głośników mk4

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Mich_cs

Montaż głośników mk4

Post autor: Mich_cs » czw cze 16, 2005 17:27

Hejka Udało się zebrać kase na audio. Ale najpierw chce zobaczyć czy mam z tyłu instalacje - więc prośba - jak się dobrać do głośników w golfie 4 wersja 3 drzwiowa (zwłaszcza te z tyłu auta) . Dzięki za odp :bajer:

Awatar użytkownika
kacjen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kacjen » czw cze 16, 2005 18:09

a po co ci instalacja z tyłu??? poczytaj FAQ. Dobrze że dopieropytasz oradę i jeszcze nie kupiłeś nic.. bo widać że zabierasz się od d.. strony :)

Głośniki montujemy z przodu. Z tyłu poza subwooferem głośniki w aucie nie mają prawa bytu.

Mich_cs

Post autor: Mich_cs » czw cze 16, 2005 20:20

Wole jednak miec glosniki z tyłu, zwłaszcza że nie przepadam za muzą "tylko" z basem. Subwoofer odpada! Dlatego moje pytanko

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » czw cze 16, 2005 20:33

Zdemontuj kanapę boczki są przykręcane do karoseri zobaczysz wkety ale odradzam ci montaż z tyłu głosników popsujesz scenę

TUTENHAMON

Mich_cs

Post autor: Mich_cs » pt cze 17, 2005 13:08

Wielkie dzięki Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kacjen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kacjen » sob cze 18, 2005 14:54

Mich_cs pisze:Wole jednak miec glosniki z tyłu, zwłaszcza że nie przepadam za muzą "tylko" z basem. Subwoofer odpada! Dlatego moje pytanko
Najbardziej audiofilskie zestawy audio opieraja sie na wlasnie takim zestawieniu - zero glosnikow z tylu boza subwooferem.

Wiec nie ma tu mowy o muzyce tylko z basem jak to nazwales.

Oczywiscie jesli na sile chcesz sobie zrobic krzywde to nik cie od tego nie odwiedzie a zwlaszcza przez internet :)

Widac po twojej wypowiedzi ze nie zabardzo wiesz o co biega w car audio. Dlatego poczytaj faq i inne fora o tej temtyce. poza tym jesli subwoofer odpada to zainwestuj w sam dobry przod a bedziesz naprawde zadowolony (oczywiscie 50% sukcesu to dobry montaz)

Mich_cs

Post autor: Mich_cs » pn cze 20, 2005 16:10

Przekonałeś mnie - musze teraz poszukać czegoś dobrego do przodu a tył zostawiam w spokoju (sub.. odpada - brak miejsca). Dzięki za info Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kacjen
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kacjen » pn cze 20, 2005 18:02

Jeśli chodzi o systemy przednie to wszystko zależy od ilości $$ Dobrze byłoby przeznaczyć na głośniki około 700zł wtedy zdziwisz się jaki baz mozna wykrzesać z samego rzodu.

Co do subwoofera to rozumiem że oszczędzasz miejsce, ale teraz można bez problemu kupić subwoofery które grają w 20L skrzynkach, a taka zmieści ci się nawet w kole zapasowym, albo w lewym nadkolu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”