Witam
Mam problem z czujnikiem załączania wentylatora chłodnicy. Prawdopodobnie trzeba będzie go wymienić. Jednak zanim go wymienię chciałem sprawdzić jego zasilanie. I tu mam pytanie czy ktoś wie od czego są poszczególne przewody zasilające czujnik, u mnie są trzy.
Czujnik wentylatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik wentylatora
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 21:25 przez tomisk, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Tomek
witam
jeden z nich jest zasilajacym i w zaleznosci od temperatury plynu w chlodnicy czujnik odpowiedzialny za wlaczenie wentylatora przelacza go na jeden lub na drugi przewod jest to pierwszy i drugi bieg wentylatora.mozesz to sprawdzic biorac jakis przewod i mostkujac przewody w kostce z zasilania na jeden albo drugi pin i wtedy zobaczysz jak bedzie sie wlaczal wentylator a jak bys potrzebowal schemat to sie odezwij.
pozdrawiam
jeden z nich jest zasilajacym i w zaleznosci od temperatury plynu w chlodnicy czujnik odpowiedzialny za wlaczenie wentylatora przelacza go na jeden lub na drugi przewod jest to pierwszy i drugi bieg wentylatora.mozesz to sprawdzic biorac jakis przewod i mostkujac przewody w kostce z zasilania na jeden albo drugi pin i wtedy zobaczysz jak bedzie sie wlaczal wentylator a jak bys potrzebowal schemat to sie odezwij.
pozdrawiam
camels