Swap 1.8T z mk4 do mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Swap 1.8T z mk4 do mk3
Tak jak w temacie. Czy istnieje możliwość swapa silnika 1.8Turbo z golfa mk4 do mk3?
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 16:51 przez mmm, łącznie zmieniany 1 raz.
istnieje. musisz tylko mieć całego dawcę, żeby obyło się bez większych problemów.
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
prawidłowommm pisze:Może i masz rację, ale z moim mk3 wiążę sentymentalne wspomnienia
ze względu na samą moc nie ma zbyt dużej rozbieżności cenowej... chyba. większą różnicę robi stan tego silnika. ogólnie najlpiej jest kupić całego mk4 np. po strzale w tył, albo po dachowaniu... chociaż w przypadku samochodu po dachowaniu, silnik może być uszkodzony, jeśli np. samochód został na dachu a silnik potem jeszcze przez chwilę pracował. pomyśl też nad APX-em z audi TT - 225 KM w serii... mniammmm pisze:Odnośnie silnika to myślałem właśnie nad odmianą 180 konną . Ale ile może kosztować taki sprzęt, czy dużo różnił by się w cenie w porównaniu do 150 konnej jednostki
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
APX z TT brzmi nieźle, ale nie chce stracić majątku Mój cel to 180KM z 1,8litra pojemności Akurat 100KM z jednego litra . Teraz mam1,8 ADZ 90KM, więc podwojona moc wystarczy . Chodzi o to żeby mój VW został wynagrodzony za to jak mi dzielnie mi służy Nie musi to być wysilone monstrum do wyścigów na 1/4 mili, tylko dobry poczciwy golfik z ciut większą mocą:)
A propo osiągnięcia celu, widzę dwa rozwiązania:
1. Swap 150 konnej jednostki i jej zachipowanie.
2. Zakup 180 konnej serii.
A propo osiągnięcia celu, widzę dwa rozwiązania:
1. Swap 150 konnej jednostki i jej zachipowanie.
2. Zakup 180 konnej serii.