Nieszczelna pompa wtryskowa :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nieszczelna pompa wtryskowa :(
Witam wszystkich moze ktos juz przerabial temat i bedzie mogl mi pomoc otoz,jak odpale traktora to z miejsca zaznaczonego na zdjeciu leca mi babelki i troche ropki ma ktos moze pomysla jak to uszczelniec nie wyjmujac calej pompy
Za kazda w miare rozsadna propozycje bede wdzieczny
Za kazda w miare rozsadna propozycje bede wdzieczny
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
nie ma takiej opcji... Poza tym radziłbym Ci się za to samemu nie zabierać.Virus177 pisze:jak to uszczelniec nie wyjmujac calej pompy
Ostatnio zmieniony śr paź 24, 2007 21:02 przez euglen, łącznie zmieniany 1 raz.
kurde a myslalem ze uda sie jakis patent na to no ale coz jak nie da rady to trzeba bedzie mala regeneracje pompy zrobic i wszystkie uszczelki i oringi wymienic jak juz robic to raz a pozadnie
jutro jade do znajomego mechaniora i zobaczymy ile krzyknie za to
jutro jade do znajomego mechaniora i zobaczymy ile krzyknie za to
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja miałem podobny problem i da się to samemu uszczelnić, treba wyciągnąć pompe, odkręcić góre pompy [tak jak sie robi gov moda] odkręcić nakrętke/kontre [ tam gdzie cieknie]następnie jedną ręką przytrzymać w pompie pompke małego ciśnienia[znajduję sie na tym trzpieniu od tej nakrętki, 'krążek z 4 blaszkami] a drugą ręką wykręcić ośke do chwili ukazania nam się oringu, który wymieniamy i składamy wszystko spowrotem
gdyby ktoś chciał szczegóły to pisać
myśle że da to się również naprawić bez wyciągania pompy i odkręcania góry pompy
gdyby ktoś chciał szczegóły to pisać
myśle że da to się również naprawić bez wyciągania pompy i odkręcania góry pompy
Ostatnio zmieniony śr paź 01, 2008 21:06 przez andrew.zbyrko, łącznie zmieniany 1 raz.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
znajomy zrobil mi to za free wiec kosztow nie podam ale spokojnie minol juz rok od tamtego wycieku i pojawil sie nastepny tylko tym razem z tylu pompy
cieknie mi teraz na oringu przy regulacji biegu jalowego na dole pompy wiec teraz na bank juz bedzie trzeba zrobic mala regeneracje pompy
cieknie mi teraz na oringu przy regulacji biegu jalowego na dole pompy wiec teraz na bank juz bedzie trzeba zrobic mala regeneracje pompy
samemu też da rade , zestaw naprawczy 24PLN , a odnośnie tej 1 usterki beż zdjęcia pompy nie da się naprawić robiłem wymieniłem podkładkę miedzianą i gracieknie mi teraz na oringu przy regulacji biegu jalowego na dole pompy wiec teraz na bank juz bedzie trzeba zrobic mala regeneracje pompy