pomoc co do motoru 2e
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
pomoc co do motoru 2e
czesc od roku jestem posiadaczem pięknej 3 gti 8v do tej pory bez wiekrzych zazutów az tu nagle silnik zaczyna nierówno pracowac na luzie najczesciej jet to w korku obroty wahaja sie od 500-1200 czsami jest 2000 i tak stoi .dodam ze dzieje sie to na paliwie na gazie było okej ......ale niedługo......z lpg jest jeszcze gorzej wogóle świruja obroty az gasnie i w aucie wali gazem. mam załozony stozek i strumienice czy to moze miec coś wspólnego? ----POMÓZCIE----POZDRAWIAM
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: pomoc co do motoru 2e
A przy lince od gazu nie grzebales czasem ? Nie naciagnales jej zbyt mocno ? Zanim zaczniesz sie grzebac z silniczkiem krokowym, to sprawdz czy krancowka zamkniecia przpeustnicy dziala. Niesprawna sonda lambda tez daje takie objawy.lukasz gti8v pisze:czesc od roku jestem posiadaczem pięknej 3 gti 8v do tej pory bez wiekrzych zazutów az tu nagle silnik zaczyna nierówno pracowac na luzie najczesciej jet to w korku obroty wahaja sie od 500-1200 czsami jest 2000 i tak stoi .
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Dokladnie o Tym samym pomyslalam Sondabugalon pisze:Niesprawna sonda lambda tez daje takie objawy.
Najlepiej podepnij go pod kompa jak masz mozliwosc zobaczysz co za bledy Ci wyskocza ja jednak odstawialabym Sonde
viewtopic.php?f=87&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Niekoniecznie, jesli zawiesi sie na 0,4V to nie bedzie palic wiecej, a jak sie zawiesi na 1V to nawet mniej niz normalnie (tylko gniazda zaworow sie wypala albo inne cuda). Typowy objaw sondy to tragedia z obrotami po dluzszym postoju na biegu jalowym na cieplym silniku.Bąku pisze:hmm sonda mówicie, kolega nic niepisze o tym że auto zaczęło mu palić więcej więc niewiem czy to będzie sonda a podstawową usterką sondy jest zwiększenie spalania
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Acid pisze:Najlepiej sprawdź silniczek krokowy na włączonym silniku: odpenij od niego kostkę i zobacz czy obroty będą dalej falować.
a co jesli po wyjeciu kostki od razu gaśnie ?
poza tym chodzi w miare normalnie.
Ostatnio zmieniony czw paź 25, 2007 15:11 przez dnadna, łącznie zmieniany 1 raz.
- d.milas
- Użytkownik
- Kontakt:
Mialem podobny problem, ale u mnie okazal sie przeplywomierz. Sprawdz dolot powietrza czy masz szczelny. Strzelal Ci na gazie? Jak dla mnie moze to byc silniczek krokowy, przeplywomierz lub tez tylko nieszczelny dolot powietrza.
"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)