Problem z VAG

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

netherton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z VAG

Post autor: netherton » śr paź 24, 2007 20:29

Witam

zakupiłem :grin: http://moto.allegro.pl/item256298169_pr ... skoda.html
jednak mam problem wynikający z tego ,że interfejsik nie chce się łączyć z modułem silnika natomiast z ABS łączy się bez problemu. Napięcia pomiędzy liniami są prawidłowe.

Czy ktoś z Was miał już podobny problem, a jesli tak to jak go rozwiązaliście ](*,)

Pozdrawiam

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » czw paź 25, 2007 18:23

jaki masz rocznik auta. Za pomoca kabla nie mozna sie polaczyc z pierwszymi rocznikami MK3. Moze masz stara wersje i nic z tego

[ Dodano: 25 Paź 2007 18:27 ]
jakie masz gniazdo do diagnostyki- w ksztalcie trapezu z 16 pinami nad kierownica czy 2 gniazda 2 pinowe w konsoli srodkowej.
Wejdz na strone producenta www.viaken.pl tam jest forum i tam ci pomoga.
Ja tez kupilem kabelek i nie ma mozliwosci polaczenia sie z MK2 z 91 roku bo jest za stary. Mozna sie polaczyc tylko z ABSem tak jak piszesz a do diagnostyki silnika tylko kody blyskowe

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » czw paź 25, 2007 19:55

agrala pisze:jakie masz gniazdo do diagnostyki- w ksztalcie trapezu z 16 pinami nad kierownica czy 2 gniazda 2 pinowe w konsoli srodkowej.
gniazdo trapezowe czyli OBD2 znajduje se rowniez w konsoli srodkowej w mk3 jest nad zapalniczka, a gniazdo obd (2 male kosci) znajduje sie obok wlacznika ogrzewania tylnej szyby.
a co do fejsu nie moge uruchomic linku i nie widze jaki kupiles, jezeli jest to USB to czeste sa problemy z komunikacja, ja mam taki i czesto nie moge sie polaczyc z modulem ABS. A moze poprubuj pozmieniac porty i wtedy cos wyjdzie!

netherton
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: netherton » czw paź 25, 2007 20:17

Rocznik to 1997 , na pewno da sie połączyć :food:

jest to fejsik na porcie COM, korzystałem z tego forum (VIAKEN), ale tam mi nie pomogli, mówili tylko, żeby spróbować podłączyć się bezpośrednio pod ECU.

Może wiecie jak to zrobic albo macie jakiś inny pomysł??

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pt paź 26, 2007 13:25

faktycznie ten rocznik powinno sie dac podpiac.
Trzeba by bylo znalesc schematy el i poszukac w ktore piny wchodza te przewody od gniazda fejsu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”