Witam
zakupiłem http://moto.allegro.pl/item256298169_pr ... skoda.html
jednak mam problem wynikający z tego ,że interfejsik nie chce się łączyć z modułem silnika natomiast z ABS łączy się bez problemu. Napięcia pomiędzy liniami są prawidłowe.
Czy ktoś z Was miał już podobny problem, a jesli tak to jak go rozwiązaliście
Pozdrawiam
Problem z VAG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jaki masz rocznik auta. Za pomoca kabla nie mozna sie polaczyc z pierwszymi rocznikami MK3. Moze masz stara wersje i nic z tego
[ Dodano: 25 Paź 2007 18:27 ]
jakie masz gniazdo do diagnostyki- w ksztalcie trapezu z 16 pinami nad kierownica czy 2 gniazda 2 pinowe w konsoli srodkowej.
Wejdz na strone producenta www.viaken.pl tam jest forum i tam ci pomoga.
Ja tez kupilem kabelek i nie ma mozliwosci polaczenia sie z MK2 z 91 roku bo jest za stary. Mozna sie polaczyc tylko z ABSem tak jak piszesz a do diagnostyki silnika tylko kody blyskowe
[ Dodano: 25 Paź 2007 18:27 ]
jakie masz gniazdo do diagnostyki- w ksztalcie trapezu z 16 pinami nad kierownica czy 2 gniazda 2 pinowe w konsoli srodkowej.
Wejdz na strone producenta www.viaken.pl tam jest forum i tam ci pomoga.
Ja tez kupilem kabelek i nie ma mozliwosci polaczenia sie z MK2 z 91 roku bo jest za stary. Mozna sie polaczyc tylko z ABSem tak jak piszesz a do diagnostyki silnika tylko kody blyskowe
gniazdo trapezowe czyli OBD2 znajduje se rowniez w konsoli srodkowej w mk3 jest nad zapalniczka, a gniazdo obd (2 male kosci) znajduje sie obok wlacznika ogrzewania tylnej szyby.agrala pisze:jakie masz gniazdo do diagnostyki- w ksztalcie trapezu z 16 pinami nad kierownica czy 2 gniazda 2 pinowe w konsoli srodkowej.
a co do fejsu nie moge uruchomic linku i nie widze jaki kupiles, jezeli jest to USB to czeste sa problemy z komunikacja, ja mam taki i czesto nie moge sie polaczyc z modulem ABS. A moze poprubuj pozmieniac porty i wtedy cos wyjdzie!