Po wymianie popychaczy - czy silnik jest zajezdzony?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie popychaczy - czy silnik jest zajezdzony?
Golf 1.9 TDI 110 PS AHF
Witam
Musialem wymienic popychacze z powodu tzw. "cykania".Slyszalem od niektorych mechanikow ze jezeli w TDI byly wymienianie popychacze tzn ze silnik juz jest dojechany.Co o tym sadzicie-czy faktycznie tak jest.Moj Golf ma najechane ponad 200 tys i od zakupu jakies dwa miesiace temu tylko to w nim robilem bo te cykanie bylo od kupna a tak to jak na razie nic sie nie dzieje,temperatura w porzadku,oleju nie bierze wszystko gra.
Co o tym sadzicie- czy fajtycznie tak jest ze jezeli popychacze byly wymieniane to silnik jest juz dojechany??
Pozdrawiam
Witam
Musialem wymienic popychacze z powodu tzw. "cykania".Slyszalem od niektorych mechanikow ze jezeli w TDI byly wymienianie popychacze tzn ze silnik juz jest dojechany.Co o tym sadzicie-czy faktycznie tak jest.Moj Golf ma najechane ponad 200 tys i od zakupu jakies dwa miesiace temu tylko to w nim robilem bo te cykanie bylo od kupna a tak to jak na razie nic sie nie dzieje,temperatura w porzadku,oleju nie bierze wszystko gra.
Co o tym sadzicie- czy fajtycznie tak jest ze jezeli popychacze byly wymieniane to silnik jest juz dojechany??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw paź 25, 2007 20:41 przez camel25, łącznie zmieniany 1 raz.
Popieram. Jeśli po wymianie ich nie słychać to w czym kłopot?yosef99 pisze:nie stresuj sie tak
Może ktoś wcześniej pojeździł na kiepskim oleju, czy cuś.
Pewnie przy takim przebiegu już siadają. Ja swoje też wymieniłem w tych okolicach w TDI, a w AUDI B4 2.0 na nagrzanym oleju też mi ze dwa cykają i też przełamałem 200 tys.camel25 pisze:Moj Golf ma najechane ponad 200 tys
Wniosek jest taki: masz na następne 200 tys spokój.
Ostatnio zmieniony czw paź 25, 2007 20:42 przez Grześko, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam mam mk4 tdi i mam 195000 z czego 150000 na programie 140 ps jakies 12000 temu wymieniałem szklanki przy okazji rozrzadu niczym sie nie stresuj poczytaj jest tego duzo na internecie takie maja +/- przebieg nawet w niektorych przypadkach podaja ze czeba wymenic wałek przy wymianie szklanek ale to zalezy ile i w jakim stanie miały przejechane wiec nic sie nie przejmuj a takich mechesow olej
Niemcy zalecaja wymieniac szklanki po 100tys przebiegu....
ze u nas i 300tys sie jezdzi na jednym komplecie to inna bajka.
Ja tam w kazdym aucie jakie robilem zalecalem przy rozrzadzie powyzej 150tys km wymiane szklanek.
ze u nas i 300tys sie jezdzi na jednym komplecie to inna bajka.
Ja tam w kazdym aucie jakie robilem zalecalem przy rozrzadzie powyzej 150tys km wymiane szklanek.
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- Ma gadane
- Kontakt: