jak zawory i pierścienie są ok to tylko możesz świece zalać. Więc jak twierdzisz że wtryskiwacz jest ok to masz problem z pierścieniami na moje.moze benzyna wziela sie tam bo duzo razy prubowalem zapalic, co wy na to?
Olej smierdzi benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kolego bez zmierzenia cisnienia niewiele zdziałasz. Jakby glowica byla walnieta to malao prawdopodobne zeby o tyle podniusl sie stan. Jak o 3cm to ja jestem w szoku bo to jest z jakis litr. Powiem ci tak odkrec swiece pokrec rozrusznikiem zeby wydmuchalo wszystko z cylindrow, sprawdz iskre i spróbuj go na zaciag tylko z glowa zeby rozrzad nie strzelil. moze uda sie wtedy odpalic i go przepali. Nawet jak cisnienie jest strasznie slabe to jak dostanie wyzszych obrotów i powinien zalapac. ps jak pasek rozrzadu masz sito to nawet nie prubuj. jak bedziesz go przedmuchiwal na rozruszniku mozesz odpiac kable od wtrysku zeby wtedy nie podawal. Pozatym w krakowie na żmujdzkiej jest dosc dobry i tani mechanior NSR racing. tylko musisz sie z nim umówic bo jak tak postawisz auto to dlugo bedziesz czekal to nr do niego 603964252
BB (borówka, bandit ...)
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A sprawdź sobie regulator ciśnienia paliwa -a dokładnie czy membramy nie masz dziurawej
Ja tak miałem i po wyłączeniu silnika to paliwo co było sprezone przez pompe w przewodach sikało sobie do dolotu a potem do tłoków spływało
Całe szczescie że mam gaz to jakoś sie tam odpalało ale i tak w koncu trzeba było tą uszczelkę zmienić
Ja tak miałem i po wyłączeniu silnika to paliwo co było sprezone przez pompe w przewodach sikało sobie do dolotu a potem do tłoków spływało
Całe szczescie że mam gaz to jakoś sie tam odpalało ale i tak w koncu trzeba było tą uszczelkę zmienić
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak masz wtrysk jednopunktowy, to stawiam na walniętą menbrankę w układzie wtryskowym. Mi paliwo wlało sie do oleju jak odwrotnie przez omyłkę założyłem kołnież do tejże membranki. Długo odpalałem auto i pompa pompowała paliwo wszędzie. Nawet w komorach spalania miałem paliwo.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Pompa paliwowa ktora jest kolo baku, pod samochodem ta elektroniczna tak? Co pompuje paliwo?lasot pisze:Jak masz wtrysk jednopunktowy, to stawiam na walniętą menbrankę w układzie wtryskowym. Mi paliwo wlało sie do oleju jak odwrotnie przez omyłkę założyłem kołnież do tejże membranki. Długo odpalałem auto i pompa pompowała paliwo wszędzie. Nawet w komorach spalania miałem paliwo.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tam koło zbiornika to jest filtr paliwa,pompa pływa w zbiorniku i jest zgadza sie elektrycznamateusz18 pisze: Pompa paliwowa ktora jest kolo baku, pod samochodem ta elektroniczna tak? Co pompuje paliwo?
I sprawdz tą membramke to ta sama o której ja ci pisałem dokładnie
membrama regulatora ciśnienia paliwa
Tylko ze ja mam pompe paliwowa kolo baku i jest elektryczna i smierdzi z niej ostro paliwo w srodku i na zewnatrz auta. A przedtem nie smierdzialo, moze to jest powod?
A gdzie ta membrana jest dokladnie?
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2007 20:24 przez mateusz18, łącznie zmieniany 1 raz.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja mam u siebie pompę w zbiorniku nie wiem jaki masz silnik(oznaczenie)mateusz18 pisze:Tylko ze ja mam pompe paliwowa kolo baku i jest elektryczna i smierdzi z niej ostro paliwo w srodku i na zewnatrz auta. A przedtem nie smierdzialo, moze to jest powod?
Ja mam RP -nie wiem czy VW robił układ zasilania z pompą poza zbiornikiem -tu niech ci Koledzy odpowiedzą
Zaraz koło wtryskiwacza musisz taką kopułkę jakby na 4 torxy przykręconą zdjąćA gdzie ta membrana jest dokladnie?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie tak jak kolega pisze tylko UWAŻAJ zdejmuj ostrożnie ten "kapelusik" bo pod nim jest sprężynka żeby Ci nie wystrzeliła bo ja jej szukałem godzinę i przez to pomyliłem sie i odwrotnie załóżyłem kołnieżyk a to ważne jest.flatron316 pisze:Cytat:
Zaraz koło wtryskiwacza musisz taką kopułkę jakby na 4 torxy przykręconą zdjąć
[ Dodano: Sro 31 Paź, 2007 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/574 ... 9af0a.html
[ Dodano: Sro 31 Paź, 2007 ]
Zaznaczone jako 1 - myślę ze znajdziesz.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: