Klimatyzacja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Klimatyzacja

Post autor: Chester » ndz paź 07, 2007 20:30

Witam wszystkich :) mam jedno drobne pytanie: Czy istnieje taka możliwość żeby zamienić panel do sterowania manualna klimatyzacja na panel z automatyczna klimatyzacja?? Jak wielkie są potrzebna przóbki?? Czy to jest w ogole sens się za to brać?? Z góry wielkei dzięki :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Piskula
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piskula » ndz paź 07, 2007 20:36

Chyba nie ma sensu!!
Musiał bys zdjąć cała deske rozdzielczą wymienić nagrzewnice z dmuchawą i przerobic instalacje!! Do manualnej idą cztery kable a do autoatu chyba ze 20!! nie ma sensu ruszać :bigok:

[ Dodano: 07 Paź 2007 20:41 ]
Dodatkowo moduł komfortu a z tym są jaja bo albo szyby nie chodzą albo zamek albo licznik swieci albo swiatła zmienia wiec dobrze radze nie ruszaj bo nawet elektrycy z serwisu nie potrafią tego zrobić!!
Wiem bo robiłem przekładke w Octavi i było troche tego :bigok:

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » ndz paź 07, 2007 20:43

hehe wielkie dzięki :) też tak myślałem tyle że miałem nadzieje że nie będzie tyle problemu :P ważne że działa :) pozdro

Awatar użytkownika
Piskula
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piskula » ndz paź 07, 2007 20:58

Spox :bigok:
Moge pomóc to pomagam i dziele sie doświadczeniami :bajer:

greg

Post autor: greg » ndz paź 07, 2007 23:45

Piskula pisze:Musiał bys zdjąć cała deskę rozdzielczą wymienić nagrzewnice z dmuchawą i przerobić instalacje!! Do manualnej idą cztery kable a do automatu chyba ze 20
nieprawda - wymieniasz nagrzewnicę - przerabiasz wiązkę (jak kupisz komplecik z wiązką łączącą panel z nagrzewnica to już nie tak wiele roboty).
Piskula pisze:Dodatkowo moduł komfortu
nie - moduł nie ma tu nic do rzeczy.
Piskula pisze:Wiem bo robiłem przekładke w Octavi i było troche tego
a ja zakładam klimatronik w swoim i na 200% nie jest tak dużo :bigok: tego

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » pn paź 08, 2007 06:13

no to teraz jestem w kropce... greg, też robisz przekladkę takiej klimatyzacji??

greg

Post autor: greg » pn paź 08, 2007 17:41

Chester, nie nie robię przekłądki - ja sobie montuje klimatronik a ponieważ zanim zacząłem zbierać elementy to najpierw szukałem poradników to i znalazłem poradę jak zrobić z klimy klimatronik. Druga spprawa - zasilanie klimatronika idzie tak samo - różnica jest w wiązce łączącej nagrzewnicę z panelem (dlatego kupuj kompletna z wiązką przy nagrzewnicy) oraz dodatkowo w czujniku nasłonecznienia. I tyle. Mając nagrzewnicę z wiązką + panel + czujnik nasłonecznienia - korzystajac z porady przepinasz kable tak jak trzeba, wymieniasz nagrzewnicę i tyle.

[ Dodano: Pon Paź 08, 2007 5:44 pm ]
jak by co - instrukcję mogę wysłać mailem

Awatar użytkownika
Chester
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Chester » pn paź 08, 2007 17:47

będę bardzo wdzięczny jakbyś mógł wysłać :) aha i jeszcze jeżeli się orientujesz w kosztach tych części to możesz podać :) Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn paź 08, 2007 17:53 przez Chester, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Piskula
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piskula » pn paź 08, 2007 20:37

jak możesz to mi też wyśli to porównam z moimi doświadczeniami
a deske i tak trzeba wyciągnąć :bajer:

[ Dodano: 08 Paź 2007 20:40 ]
Jak zrobisz i bedzie działało to napisz :bajer:

greg

Post autor: greg » pn paź 08, 2007 21:28

Piskula, na pw adres mail i będziesz te z miał. Jak na razie mam problem z zakupieniem węża do klimy (odwrotnie wygięty w silniku AKQ)

SP9VFD
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: SP9VFD » pn paź 29, 2007 00:39

To ja mam pytanko z innej beczki. Niemam klimy w moim Golfie IV , silnik 1,6 16V AZD i chcialbym ja miec. MOglaby byc nawet manualna choc wiadomo ze lepszy klimatronic, czy duzo roboty z tym jest i czy jest to wykonalne samemu jak sie kupi np na allegro kompletna klimatyzacje. Czy ktos moglby mi pomoc w tym temacie albo dac namiary na konkretne FAQ jesli takowe istnieje??

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » pn paź 29, 2007 00:47

SP9VFD pisze:To ja mam pytanko z innej beczki. Niemam klimy w moim Golfie IV , silnik 1,6 16V AZD i chcialbym ja miec. MOglaby byc nawet manualna choc wiadomo ze lepszy klimatronic, czy duzo roboty z tym jest i czy jest to wykonalne samemu jak sie kupi np na allegro kompletna klimatyzacje. Czy ktos moglby mi pomoc w tym temacie albo dac namiary na konkretne FAQ jesli takowe istnieje??
Heh wal do Grega z tym pytaniem a napewno ci pomoze
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=125250

tu masz wstep a dalej mysle ze odpowie ci jutro jak wroci z lasu ;)

Awatar użytkownika
Piskula
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Piskula » śr paź 31, 2007 00:19

SP9VFD pisze:To ja mam pytanko z innej beczki. Niemam klimy w moim Golfie IV , silnik 1,6 16V AZD i chcialbym ja miec. MOglaby byc nawet manualna choc wiadomo ze lepszy klimatronic, czy duzo roboty z tym jest i czy jest to wykonalne samemu jak sie kupi np na allegro kompletna klimatyzacje. Czy ktos moglby mi pomoc w tym temacie albo dac namiary na konkretne FAQ jesli takowe istnieje??
Możliwość istnieje tylko kup kompletną klime. Najlepiej jakby węże i sprężarka z podstawą pochodziły od jednego dawcy bo wiem że później są problemy i węzy trzeba szukać , a instalacja by sie przydała kompletna, jak jesteś troche obeznany w grzebaniu to powinieneś sobie poradzić :bajer: A jeszcze jedno muszisz wyciąć dziure na rurki od klimy w ścianie grodziowej dokładnie zmierz i wytnij bo nagrzewnica może peknąc podczas wciskania na siłe:bajer:

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » śr paź 31, 2007 11:41

przeczytaj ten temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=92702
który można zastosowac nie tylko w Twoim aucie ale niemal w każdym
i zdecyduj czy warto, moim zdaniem tak, masz kasę i czas to rób :)

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”