Kompresja / Akumulator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
im wiekszy aku tym lepiej, aczkolwiek powyzej 80ah nie ma sensu. z ta kompresja to narazie wiecej nie pomoge, bo nie wiem dokladnie, a nie bede burdelu robil. tez mnie czeka pomiar.HASAN_SAS pisze:O jakich parametrach polecacie akumulator do diesla? To prawda, że kompresje sprawdza się jak auto postoi całą noc?SouleR pisze:a aku dobre?
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Może nie do końca im większy tym lepszy, jakbyś założył 80 do golfa to byłby cały czas nie doładowany i szybko byś go zasiarczył. Do golfa najlepiej wsadzić 62 lub 64 Ah ale z wysokim prądem rozruchowym. A co do ciężkiego zapalania to zawsze rano wyciągaj przyspieszacz. Jeżeli tego nie zrobisz to zawsze podczas jesieni i zimy będziesz miał problemy z porannym rozruchem.
Musiałeś coś zrobić w samochodzie po ciemku??? Zajrzyj tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=292685232
panowie nie gadajcie że w golfie aku powyżej 80Ah nie będzie działał bo ja mam u siebie aku VATRA 100Ah i z prądem rozruchowym 1000A i działa znakomicie już drugi rok po zakupie Słowem jak dla mnie REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 20:10 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeżeli aku jest OK, świece grzeją i dostaje paliwo to trzeba sprawdzić końcówki wtryskiwaczy i ciśnienie. Jak to też jest OK to sprawdzić pompę. U mnie była padnięta pompa - w lecie i przy ciepłym silniku palił OK, przy niższych temperaturach był problem. Zmieniłem więc pompę na taką, która miała dobre ciśnienie i oprócz zmiany kąta wyprzedzenia wtrysku zwiększa też dawkę paliwa. Teraz jest git pomimo tego, że ciśnienie już nie te... Maszynka ma 20 lat i przelatane z 400000
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: