Sprawdzenie lub wymiana oleju w skrzyni biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdzenie lub wymiana oleju w skrzyni biegów
witam, mam passata z 2001 AFV i chce sprawdzic w nim olej w skrzyni biegow.skrzynia manualna 6-cio biegowa. Gdzie jest "wlew" i jak mam sie za to zabrac. pozdro
-
- Mały gagatek
Witam!
Wlew będący jednocześnie przelewem znajduje się z boku skrzyni. Natomiast spust naturalnie od dołu ale jeżeli chcesz odkręcić korek spustowy będziesz potrzebował specjalny klucz do korka jest to torx ale musi być z dość dużym otworkiem na środku ja za niego dałem 50zł. Jeżeli chcesz wymienić cały olej będziesz potrzebował 2.4l specjalnego oleju o specyfikacji G052 911 ja kupiłem go w serwisie sprzedają go w litrowych butelkach za trzy litry zapłaciłem 260zł. Powodzenia
Wlew będący jednocześnie przelewem znajduje się z boku skrzyni. Natomiast spust naturalnie od dołu ale jeżeli chcesz odkręcić korek spustowy będziesz potrzebował specjalny klucz do korka jest to torx ale musi być z dość dużym otworkiem na środku ja za niego dałem 50zł. Jeżeli chcesz wymienić cały olej będziesz potrzebował 2.4l specjalnego oleju o specyfikacji G052 911 ja kupiłem go w serwisie sprzedają go w litrowych butelkach za trzy litry zapłaciłem 260zł. Powodzenia
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
A gdzie wlew??
za poprzednia odpowiedz dziekuje, bardzo konkretna. dzieki
czy zatem wlemem jest ten zawor przelewowy ?? ktoredy sie wlewa olej??
pozdrawiam
czy zatem wlemem jest ten zawor przelewowy ?? ktoredy sie wlewa olej??
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Tak wlew który znajduje się z boku skrzyni jest jednocześnie przelewem. Wlewasz najlepiej olejnicą aż się przeleje.
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni