siema podczas zmiany biegów wydaje mi sie że wchodzą z oporem i powstaje takie stuknięcie
szczególnie przy jedynce i dwójce co to moze byc ? i jeszcze jedno czy jak sprzęgło łapie dosyc wysoko to czy to oznacza że czas na jego zmianę??
chyba skrzynia ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
albo olej za gesty i jak jest zimno to ciezko wchodzi albo masz przestawione w skrzyni i pasuje skorygowac pod spodem na wodziku.dEDOs22 pisze:siema podczas zmiany biegów wydaje mi sie że wchodzą z oporem i powstaje takie stuknięcie
A co do sprzegla to prawda ze jak lapie juz na koncu to sie kończy. Ale moze byc tez wina linki. Moze sie jeszcze da sprzegło na lince podciągnać.
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
a drążek laa na boki ja tak miałem podobny problem , po wymianie oleju ustapiło
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: chyba skrzynia ??
Niekoniecznie, zalezy jak masz ustawione i czy mozna jeszcze je naciagnac....dEDOs22 pisze:siema podczas zmiany biegów wydaje mi sie że wchodzą z oporem i powstaje takie stuknięcie
szczególnie przy jedynce i dwójce co to moze byc ? i jeszcze jedno czy jak sprzęgło łapie dosyc wysoko to czy to oznacza że czas na jego zmianę??
jeśli sprzęgło Ci wysoko łapie radziłabym to sprawdzić u jakiegoś mechanika, albo zobaczyć czy linki nie da się jeszcze naciągnąć, ale nie czekaj do ostatniej chwili, bo będziesz musiał całe sprzęgło wymieniać, ja niedawno miałam przeboje i nie jest to tani interes:P
1 metr to droga jaką pokonuje światło w próżni w czasie 1/299792458 sek.
sprzegło wysoko przy końcu puszczaniu pedału sprzegła i jest wyczuwalny lekki luz przy wciskaniu go to jest wszystko ok. jezeli luzu nie ma linka moze byc zbyd mocno podciągnieta i tu odwrotna może byc sytuacja... gdyż po odpuszczeniu jej z lekkim luzem(granica miedzy siłąsprezyny a początkiem nacisku na docisk) może brac zaraz po delikatnym odpuszczaniu pedału sprzęgła...