Problem z dzialaniem wycieraczek przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z dzialaniem wycieraczek przednich
Mam golfa 2 1.6 na gazniku (nie mamkomputera pokladowego i tym podobnych wynalazkow) wersja memphis i niestety nie znalazelm zadnego rozwiazania mojego problemu mianowicie : nie dziala mi w golfie czasowe wlanczanie wycieraczek przednich (znaczy sie raz dziala raz nie , chodza jak im sie podoba) i po ich wylaczeniu nie wracaja na dol tylko sie zatrzymuja w chwili wylaczenia (potrafia sie zatrzymac na srodku szyby)
Co powinienem sprawdzic lub wymienic ?
Co powinienem sprawdzic lub wymienic ?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to że się zatrymują na środku szyby to masz zabrudzone styki w samym silniczku - takie półokrągłe blaszki, wyczyść to, daj świeżej wazelinki, potem zajmiesz się czasówką (przekaźnik 99 lib 19 nie wiem jaki masz, ewntualnie uszkodzone styki w manetkach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam21mariusz03 pisze:(potrafia sie zatrzymac na srodku szyby)
Kolego ja miałem tak z tyłu , chodziły w nierównych cyklach zatrzymywały sie w połowie. Wniosek przekaźnik sprawny , bezpiecznik też, przyczyną były przerwane kable w takiej gumie łaczącej klapę z reszta auta. Dodam, że u mnie dodatkowo paliło bezpiecznik.
A więc przyjrzyj sie okablowaniu ewentuyalnie zwróc szczególną uwage na wszelkie zagięcia lub zwężenia p-rzez które przechodzi przewód. Heh sadze ze pod deska rozdzielcza nie dasz rady sprawdzic ale na podszybiu jak najbardziej., Tym bardziej ze tam działaja czynniki atmosferyczne i temperatura.
Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2007 19:40 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: