Wymieniłem sobie rozrząd w moim gooferku.Wszystkie paski Boscha ,rolka Ina,napinacz też jakiś markowy.Rozrząd ustawiony idealnie na znaku na kole zamachowym,pompa w czasie wymiany zablokowana śrubą 16 włożoną w otwór na kole i wkręconą w otwór za nim ( nie szło nią ruszyć nawet na milimetr.Po ustawieniu i wykręceniu świec cały silnik został kilkukrotnie obrócony kluczem aby sprawdzić czy wszystko ok.Po złożeniu wszyskiego do kupy,wymianie świec żarowych na nowe i wymianie wszystkich płynów i filtrów przystępuje do odpalanie.Odpalił na strzała lecz chodzi dużo głośniej niż wcześniej,wyskakuje mruganie świec żarowych i jest bardzo zmulony.Po wyciągnięciu wtyczki od przepływki chodzi tak samo.Wracam do garażu we wtyczkę odrobina wd-40 troszkę ją rozruszałem odłączyłem aku i po godzinie znowu jazda.Błąd ponownie wyskakuje ,auto ponownie bardzo zmulone jednak ożywia się dopiero powyżej 2500 o/min czego przy wyjętej wtyczce nie bylo.Chodzi cały czas głośno.I teraz pytanko co to może być.Między rozebraniem rozrządu a jego złożeniem minęł miesiąc auto w tym czasie stało nieużywane na dworze w dość wilgotnej aurze.Może się przytkał ostatecznie katalizator.Auto ma 346 tyś przebiegu ,przyjechało w tym roku ze Szwecji
katalizator jest ,ERG nie zaślepione,kolektora jeszcze nie czyściłem.Co do błędu to raczej bez VAG-a ani rusz .
Jeżeli któryś z kolegów ma jakieś sugestie to zapraszam do wynurzeń.
Problemy po wymianie rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Głośno chodzi, pracuje dobrze dopiero na wysokich obrotach i zapala się kontrolka świec żarowych - sterownik nie ma zdolności zmian nastaw dynamicznych w zadanym zakresie, znaczy się spierdzielony kąt wtrysku - za szybki.
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 14:12 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Głośno chodzi, pracuje dobrze dopiero na wysokich obrotach i zapala się kontrolka świec żarowych - sterownik nie ma zdolności zmian nastaw dynamicznych w zadanym zakresie, znaczy się spierdzielony kąt wtrysku - za szybki.
__
Czy ustawić go można mechanicznie czy tylko za pomocą VAg-a???_______________
__
Czy ustawić go można mechanicznie czy tylko za pomocą VAg-a???_______________