Montaż instalacji gazowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Montaż instalacji gazowej
Witam szanownych maniaków VW
Chciałbym założyć Gaz w moim golfiku i w związku z tym proszę mi podpowiedzieć jaką instalację wybrać i na co zwrócić uwagę. Dziś pytałem się o Lovato 2 generacja 1700 zeta i BRC 1500 zeta.
Jeżeli możecie to proszę o opinie i uwagi.
Silnik 1.8 benzyna 1punktowy wtrysk BOSCH :niewiem:
Chciałbym założyć Gaz w moim golfiku i w związku z tym proszę mi podpowiedzieć jaką instalację wybrać i na co zwrócić uwagę. Dziś pytałem się o Lovato 2 generacja 1700 zeta i BRC 1500 zeta.
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Drogo tam w u Ciebie w Gdańsku!!!!U mnie w Warszawie 2 generacja lovato 1400 a jakbys potargowal to moze z 50 dych bys urwał:)]
ja w swoim golfiku mam lovato 1 generacji i jestem zadowolony.dałem za wszystko 1150 zeta:)
ja w swoim golfiku mam lovato 1 generacji i jestem zadowolony.dałem za wszystko 1150 zeta:)
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Założyłem wczoraj do MK III 2.0 8V (2E) instalację gazową butla w koło, parownik Tomasetto Z OZNACZENIEM 140 HP(nie wiem czy dobrze napisałem) i komputer AL 700 ,chodzi super zero strzałów czy innych niespodzianek,odpycha się nieźle.Fakt zrobiłem niecałe 300km i mam nadzieję,że będzie oki!Zapłaciłem 1700zł
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
po 300 km to instalacja nie zdarzyla Ci sie jeszcze "ulozyc". Porozmawiamy za 1,5-2 tyś. km. A co do strzalow, czesto wystepujacych np. w Daewoo, to slyszalem, ze konstrukcja silnikow GOLF-a jest na tyle dobra, ze prawie nigdy one nie strzelaja. podobno sa to jedne z lepszych silnikow do zagazowania... taka opinie przedstawil mi instalator. Co do moich doswiadczen z gazem: 12 tyś. km przejechane i zero strzalow. po prostu jak swiece, badz przewody siadaja, to przestaje rowno palic. mialem taka sytuacje, ze iskra skakala po przewodach,a samochod jechal bez bolu.
Re: Montaż instalacji gazowej
Kurna. To u mnie w Szczecinie chcieli 2200 za instalke golfa II 1.8 RP (monowtrysk) z butla w kole.Prince2005 pisze:Witam szanownych maniaków VW
w walbrzychu II generacja full opcja 1450 (BRC).Ale proponuje sie zapoznac z czego sklada sie instalacja i jak wygladaja elementy,moj znajomy -totalny laik pojechal montowac gaz,zaplacil za full opcje,i ok ale po jakims czasie sie pochwalil ze ma taaaaaki fajny gaz z kompem.Okazalo sie ze wsadzili mu zwykla instalacje ze sruba a kase wzieli odpowiednio wieksza.Jak pojechal do nich zpowrotem z pretensjami to powiedzieli ze taka chcial.ZALAMAC SIE TYLKO MOZNA,ZE TAKIE KRETY CHODZA PO SWIECIE
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja oddalem dzisiaj auto do gazu. Zakladaja mi instalke sekwencyjnego wtrysku bo mam wielopunkt. Koszt 3000tys w firmie Geo-Gas.
Jak bedzie chodzic, zobaczymy.
[ Dodano: Sro Lip 27, 2005 21:38 ]
Juz odebralem, zrobione jakies 1500km i jestem zadowolony.
Na benzynie wrzucalem troche wczesniej wyzszy bieg, teraz podciagam obroty do 2700-3000. Wczesniej juz przy 2200 - 2500 zmienialem.
Spalanie 8-8.5 w trasie plus miasto i troche korkow.
Z wymiana swiec i kabli wynioslo mnie to dokladnie 3000zl + 200zl.
Gwarancja na 2 lata.
Licze na calkowity zwrot kosztow juz przy 40tys km.
Jak bedzie chodzic, zobaczymy.
[ Dodano: Sro Lip 27, 2005 21:38 ]
Juz odebralem, zrobione jakies 1500km i jestem zadowolony.
Na benzynie wrzucalem troche wczesniej wyzszy bieg, teraz podciagam obroty do 2700-3000. Wczesniej juz przy 2200 - 2500 zmienialem.
Spalanie 8-8.5 w trasie plus miasto i troche korkow.
Z wymiana swiec i kabli wynioslo mnie to dokladnie 3000zl + 200zl.
Gwarancja na 2 lata.
Licze na calkowity zwrot kosztow juz przy 40tys km.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek