[allvw] Zaginanie rantow...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[allvw] Zaginanie rantow...
Jak juz wiadomo tra mi tylne kola o ranty.Jesli nie zakupie nowego kompletu kol bede zmuszony pozaginac ranty tak zeby kola mi nie tarly(dostaje juz qurwicy).Stad mam pytanie jak to zrobic? CZy "wywinac" blache do srodka, pozaginac czy jak? Najwazniejsze jest to ze MUSZA zostac plastikowe nakladki na blotniki wiec je tez trza bedzie przyciac tak zeby ladnie pasowaly.Jak to zrobic???
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 15:34 przez skuri, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja jestem w trakcie zaginania obciera mi tylko przód więc tyłu nie ruszam. Na razie zagiąłem jedną stronę a za drugą się wezme w poniedziałęm. Niedawno założyłem zawias-z przodu mam -90 i przy skręcie tnie opony jak cholera-praktycznie nie mogę jaechać-tylko na prostej jest ok. Mam nadzieję że zagięcie rantów pomoże bo jak nie to będe musiał pomyśleć o jakicś szerokich 14-tkach. Obecnie mam 15-tki 7x15 et 35 i opny 175/55 trochę są niższe niż 195/50. Nie mogę spać z myślami czy to pomoże. Pozdrawiam
To zależy jak zrobisz i czy wcześniej było coś robione przy błotnikach, teoretycznie ma prawo popękaćSulecK pisze:Tak tylko czy po tej operacji lakier od strony zewnetrznej nie popeka ?k3fir pisze:tja sam niedawno zaginalem
natnij od srodka ranty w ok 4 miejscach
i 2 mlotki gumowe i jazda pozneiij podmaluj i o cisza spokoj
- kamilbrabus
- Ma gadane
na mniejszym profilu sie jezdzi mniej wygodnie i trzeba mocno uwazac, jak chcesz miec proste fele, lepiej pozaginaj ranty
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 00:41 przez kamilbrabus, łącznie zmieniany 1 raz.
mój bandzior: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1504857#1504857
-
- Nowicjusz