Zgrzytanie w tylnim kole - po wymianie łożysk dalej hałasuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lester_Morus
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zgrzytanie w tylnim kole - po wymianie łożysk dalej hałasuje
Już wcześniej pisałem o moim przypadku zgrzytania w kole. Przy większym obciążeniu podczas ruszania zgrzyta mi tylne koło . Przy szybkim pokonaniu spowalniacza słyszę mocny głośny, krótki zgrzyt. Wymieniłem łożyska oraz szczęki a mimo to dalej zgrzyta, czy to możliwe że poszła sprężyna amortyzatora?
Co prawda założyłem nadkola i to nieprawidłowo ale już je dociąłem i nic nie ociera.
Nie wiem co to może być...
Co prawda założyłem nadkola i to nieprawidłowo ale już je dociąłem i nic nie ociera.
Nie wiem co to może być...
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 00:28 przez Lester_Morus, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet z sypiącym się silnikiem Gofer jeździ prawidłowo!!!
no cóz wydaje mi się ze to zgrzytanie może wydobywac się własnie z kolumny amora ale żeby to stwierdzic trzeba zdemontowac amortyzator wraz z spręzyna -sprawa banalnie prosta
a co jeszcze mi ise nasuwa to ??? tuleja met gum mozę być juz tak wytrzaskana zę metal trze o metal
a co jeszcze mi ise nasuwa to ??? tuleja met gum mozę być juz tak wytrzaskana zę metal trze o metal
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 09:07 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lester_Morus
- Nowicjusz
- Kontakt:
też myślę że to amor, może się zatarł, bo jakby spręzyna pękła to by chyba się lekko jedna strona opadła.
Jutro zdejmę koło i dokładnie to obejrzę.
Teoretycznie to facet który mi wymienił łożyska i szczęki powiedział że mi amor skrzypi, wiec to może być to.
tylko senk w tym że jak bedzie trzeba wymienić amory to od razu dwa a na to już kasy nie mam
Jutro zdejmę koło i dokładnie to obejrzę.
Teoretycznie to facet który mi wymienił łożyska i szczęki powiedział że mi amor skrzypi, wiec to może być to.
tylko senk w tym że jak bedzie trzeba wymienić amory to od razu dwa a na to już kasy nie mam
Nawet z sypiącym się silnikiem Gofer jeździ prawidłowo!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
U mnie taki odgłos dawały jednak tuleje po wymianie. Ich śróby mają być dokręcone przy aucie stojącym na kolach. Możesz spróbnować je poluzować, pobujać autem i dokręcić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Lester_Morus
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Lester_Morus
- Nowicjusz
- Kontakt: