odkręcony korek oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bzykss
- Nowicjusz
- Kontakt:
odkręcony korek oleju
witam.może ktoś miał z was taką sytuacje bo kumpel tak ma ze gdy odpala auto i odkręca korek od oleju obroty mu spadają i falują i silnik mało co nie zgaśnie gdy wkręca jest ok silniczek 2.0 gti mk3 co to może być
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
MOJE MK3 >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=133666 <<< MOJE MK3
MOJE MK3 >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=133666 <<< MOJE MK3
Nie ma się czym przejmować!
To normalne bo silnik łapie "lewego powietrza" przez odkręcony kurek oleju. Z pokrywy zaworów idzie wąż do rury dolotowej przez filterek taki na pokrywie i to właśnie tamtędy te powietrze sie przedostaje.
To normalne bo silnik łapie "lewego powietrza" przez odkręcony kurek oleju. Z pokrywy zaworów idzie wąż do rury dolotowej przez filterek taki na pokrywie i to właśnie tamtędy te powietrze sie przedostaje.
Stary VR viewtopic.php?t=149702
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zdadza się w silnikach 2,0 tak się dzieje
natomiast np:w 1,8 obroty już nie spadają po odkreceniu korka
natomiast np:w 1,8 obroty już nie spadają po odkreceniu korka
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Po odkreceniu korka
Witam
Mam Golfika III 2.0 Gti 8V 92r nikt nie wie co mu dolega ,niestety ! Opisze po krutce problem bo mam to samo co pisze kolega , bardzo bym prosil o odpowiedz co z tym fantem zrobił , bo to zaczeło sie dziac jak mi cos strzelilo wczesniej tego nie bylo kumpel tez ma identyczny model i mu silnik pracuje rowno jak mi kiedys
Najszybciej mowiac przy wlączonym silniku wszystko jest OK ale po odkreceniu korka oleju silnik warjuje i potrafi zgasnać ! Wymienilem uszczelke pod głowica mysląc ,ze to to , bral troche wody i oleju , po wymianie jest wszystko super ma moc i nie robi nic z wymienionych czynnosci poza korkiem Rozrzad jest ustawiony idealnie zaplon tez ! Wszystkie uszczelki nowe kolektory oba , odmy szczelne i drozne ,wymienilem olej na mineralny taki jak zawsze plus filtr oleju i filtr zwykly , cisnienie na garach mam jednakowe , cisnienie oleju w normie i paliwa , był podłaczany na 2 komputery ktore nic nie wykazały zadnego błedu i nadal to samo ! Niby nie przeszkadza bo jezdze raczej z zakreconym korkiem ale boje sie aby nie poszlo cos innego jutro
Mam Golfika III 2.0 Gti 8V 92r nikt nie wie co mu dolega ,niestety ! Opisze po krutce problem bo mam to samo co pisze kolega , bardzo bym prosil o odpowiedz co z tym fantem zrobił , bo to zaczeło sie dziac jak mi cos strzelilo wczesniej tego nie bylo kumpel tez ma identyczny model i mu silnik pracuje rowno jak mi kiedys
Najszybciej mowiac przy wlączonym silniku wszystko jest OK ale po odkreceniu korka oleju silnik warjuje i potrafi zgasnać ! Wymienilem uszczelke pod głowica mysląc ,ze to to , bral troche wody i oleju , po wymianie jest wszystko super ma moc i nie robi nic z wymienionych czynnosci poza korkiem Rozrzad jest ustawiony idealnie zaplon tez ! Wszystkie uszczelki nowe kolektory oba , odmy szczelne i drozne ,wymienilem olej na mineralny taki jak zawsze plus filtr oleju i filtr zwykly , cisnienie na garach mam jednakowe , cisnienie oleju w normie i paliwa , był podłaczany na 2 komputery ktore nic nie wykazały zadnego błedu i nadal to samo ! Niby nie przeszkadza bo jezdze raczej z zakreconym korkiem ale boje sie aby nie poszlo cos innego jutro
- Paweł Marek
- V.I.P.
DarkFiolet pisze:Ja mam 2E i nic takiego mi sie nie dzieje
I nawet obroty się nie zachwieją??
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 00:06 przez mmaniek8, łącznie zmieniany 1 raz.
Stary VR viewtopic.php?t=149702
golfik
Dokładnie tak odkrecilem tez u kumpla korek specialnie do niego pojechalem nic nawet nie drgnelo jesli chodzi o obroty pojechalem do drugiego kumpla u niego to samo normalnie pracowal ! Wiec postanowilem wydac 100zl na fachowa porade okazalo sie ale nie na 100% ,ze to moze byc wina przeplywomierza ! jutro jade do kumpla jak znajde czas i podlacze jego ciekawe czy bedzie roznica
- Paweł Marek
- V.I.P.
wydasz kasę niepotrzebnie, to co się dzieje w 2E to właśnie dowód jego dobrego działania, bo przepływomierz nie mierzy przecież lewego powietrza lecacego przez korek do wtrysku i stąd ten objaw. Rób oczywiście jak uważasz.weakness pisze:ze to moze byc wina przeplywomierza
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.