olek256 pisze:jesli chodzi o uzywki to ja sie na to nie pisze. musza byc nowki.
W serwisie za przekaźnik do halogenów powiedzieli mi 120zł - podziękowałem - założyłem zwykły za 15zł przy przednim pasie - jest miejsce - wnęka. Zwykły NIE PASUJE w gniazdo pod konsolą!!! Jak możesz sprawdzić jak to świeci - kup. Inaczej nie zawracaj sobie głowy. Jeśli chcesz we mgle coś widzieć to kup Hella, a jeśli po prostu chcesz mieć halogeny - to kup za 40zł na allegro podróbki - wyglądają prawie identycznie.
Jak będziesz długo jeździł na halogenach bez przekaźnika - pożegnaj się z wyłącznikiem.
Pozdro!
[ Dodano: 23 Lis 2007 00:36 ]
Maciuś01 pisze:za boga nie moge wyczaić tej wtyczki przy chłodnicy
To nie wtyczka tylko okrągła złączka średnicy z 5-6cm na wiązki kabli - na środku pasa przedniego. Długa na jakieś 7cm - rozpina się ją przez rozkręcenie.
Przymocowana blaszką do pasa.
[ Dodano: 24 Lis 2007 18:18 ]
olek256 pisze:Gdzies wyczytalem ze ten przelacznik ktory obsluguje oba przeciwmglowe ma juz wbudowane jakies przekazniki wlasnie do tego celu...
Rozbierałem taki włącznik i NIE MA tam żadnych przekaźników.
Dostałem od kumpla włącznik - w którym wytopił się plastik w stykach od HALOGENÓW i nie działały - bo nie miał przekaźnika!!!!!!!
A ja go odczyściłem i chodzi u mnie na przekaźniku
Załóż halogeny bez przekaźników, włącz - zobacz jak świecą. Podepnij dodatkowy kabel do plusa w żarówce - włącz halogeny, a potem podłącz ten kabelek do plusa w akumulatorze. Jeśli zamontujesz przekaźnik to takie właśnie będziesz miał światło - jak bezpośrednio z aku.
Testy zrób na ODPALONYM aucie!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 24 Lis 2007 18:28 ]
Paweł Marek pisze:Niewiele przekaźnik daje w tym wypadku, ale zawsze napewno coś
Daje:
1. jaśniejsze światło
2. nie powoduje wypalania włacznika