Zgrzyt skrzyniu biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zgrzyt skrzyniu biegów
Szanowni koledzy mam takie zjawisko - zgrzyta mi w sytuacji wkładania 2 biegu szczególnie rano jak ruszam do pracy i jak szybko zmieniam biegi (poowiedzmy że sportowo )) ) Jakie są przyczyny takiego zjawiska??? Czekam na jakieś wyjaśnienia bo nie chcę żeby mnie mechanicy w warsztatach dymali ))
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 12:20 przez Wojmil, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Koszt wyjęcia i rozłożenia skrzyni jest porównywalny z kosztem kupna używanej(od 500). Ja mam dokładnie taki sam problem - rozmawiałem z mechanikiem i uslyszałem, że z tym można spokojnie jeździć. Przy umiejętnej zmianie biegów (pewnie nauczyłeś się już zmieniać w taki sposób żeby nie zgrzytało) możesz spokojnie i 100tys km przejechać. Przy okazji mam pytanie - przy jakim przebiegu zauważyłeś ten objaw?
Pozdrawiam
Koszt wyjęcia i rozłożenia skrzyni jest porównywalny z kosztem kupna używanej(od 500). Ja mam dokładnie taki sam problem - rozmawiałem z mechanikiem i uslyszałem, że z tym można spokojnie jeździć. Przy umiejętnej zmianie biegów (pewnie nauczyłeś się już zmieniać w taki sposób żeby nie zgrzytało) możesz spokojnie i 100tys km przejechać. Przy okazji mam pytanie - przy jakim przebiegu zauważyłeś ten objaw?
Pozdrawiam