Odkrecajace sie półosie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odkrecajace sie półosie
Witam, mam problem z samoodkręcajacymi sie półosiami od mech. różnicowego. Jakieś pól roku temu wymieniałem sprzęgło u mechanika, wszystko było cacy dopóki pewnego razu ruszając usłyszałem stukot po lewej stronie a auto nie chciało jechać. Okazało sie ze lewa półoś jest całkowicie odkręcona od mech różnicowego a prawa wisi na 2 śrubkach reszta jest powykręcana. Zacholowalem auto do tego samego mechanika który to przykręcił na kleju dość mocno. Teraz dzieje sie to samo śrubki sie same wykręcają a ja nie wiem co jest grane Pomórzcie nie wiem co robic, kupic nowe czy to przykleic na poxilinie bo juz innych pomysłów nie mam. pozdro
Ostatnio zmieniony ndz gru 09, 2007 21:07 przez piotr012, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
robilem to u siebie niedawno ale nic sie nie odkreca niewiem co sie tam moze wyrobic moze odwrotnie zalozyl przegub bo i tak mozna
[ Dodano: 05 Gru 2007 21:05 ]
ale czy to cos zmienia to niewiem
[ Dodano: 05 Gru 2007 21:05 ]
ale czy to cos zmienia to niewiem
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
A czy wie ktos jakim momentem ma byc dokrecane te 6 srubek, zapomnialem wspomnac ze jak mech przykrecil mi te polos to namalowalem tam kreski czewona farbka na kazdej srubie i tym metalowym kolnierzu. Teraz dokrecajac srubke kombinerkami jest wtakim polozeniu jak po dokreceniu przez mecha wiec mi raczej za slabo to przykrecil. W sobote jade na kanal wiec pytanie jak to mocno przykrecic zeby bylo dobrze.