2 wzmaki 1 kondensator, jak połączyć?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
2 wzmaki 1 kondensator, jak połączyć?
Witam. Dziś mam pytanie, mam 2 wzmacniacze (1, 4ch na zestaw głośnikowy i 1, 2ch pod suba) do instalacji mam również kondensator, w związku z tym mam pytanie. Czy muszę ciągnąć 2 kable zasilające od aku, czy po prostu kupić rozdzielacze na masę i na "+". Jak to podłączyć pod kondensator, po 2 "+" i 2"-"?. AHA mój wzmacniacz na suba ma osobne podłączenie zasilania na każdą końcówkę, tą sprawę już rozwiązałem, po prostu dałem po 1 rozdzielaczu na "+"i "-". Proszę o propozycje!!
Właśnie o takim połączeniu myślałem, jeszcze przez najbliższy rok sie nie wybieram (zbieram na drugiego EQ Balls'a ) Ale nie rozumiem, dlaczego na to zwracają uwagę? Co w tym jest nie tak?? Jeszcze małe pytanko odnośnie wzmacniaczy... Jaką średnicę kabla "+" pociągnąć do tych wzmaków? Duży do suba ma 600rms a mniejszy 300rms. (jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie...)
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 22:02 przez pontos87, łącznie zmieniany 1 raz.
- nygus25002
- Mały gagatek
- Kontakt:
- nygus25002
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia