Jak zmyc zacieki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zmyc zacieki
Witam
Przymierzam sie do wklejenia foli w drzwi poniewaz stwierdzilem jej brak
ALe robiac to chcialbym rowniez usunac zacieki powstale na boczkach drzwi
Czy komus sie to udalo zrobic jesli tak to jakim srodkiem to zwalczyl Ja probowalem na mokro Ludwikiem ciepla woda i jakims srodkiem do tapicerki ale skutek marny
Prosze o pomoc
Przymierzam sie do wklejenia foli w drzwi poniewaz stwierdzilem jej brak
ALe robiac to chcialbym rowniez usunac zacieki powstale na boczkach drzwi
Czy komus sie to udalo zrobic jesli tak to jakim srodkiem to zwalczyl Ja probowalem na mokro Ludwikiem ciepla woda i jakims srodkiem do tapicerki ale skutek marny
Prosze o pomoc
Dzieki dzis spróbuje
tylko ze wlasnei pada deszcz
I odkryłem dziwna sprawe mam wode w srodku auta i to nie dostaje sieona przez tapicerke drzwi A kapie sobie pomalutku tak jakby z obudowy silniczka od nawiewu (po stronie pasazera zauwazylem na wyceraczce taka nieduza kaluze wsadzilem reke pod ten silniczek a tam delikatnie kap kap )
POMOCY skad to moze kapac ktoredy ta woda sie dostaje do srodka !! ???
hmm napewno mam popekany ten plastik na podszybiu czy to moze byc przyczyna ?
tylko ze wlasnei pada deszcz
I odkryłem dziwna sprawe mam wode w srodku auta i to nie dostaje sieona przez tapicerke drzwi A kapie sobie pomalutku tak jakby z obudowy silniczka od nawiewu (po stronie pasazera zauwazylem na wyceraczce taka nieduza kaluze wsadzilem reke pod ten silniczek a tam delikatnie kap kap )
POMOCY skad to moze kapac ktoredy ta woda sie dostaje do srodka !! ???
hmm napewno mam popekany ten plastik na podszybiu czy to moze byc przyczyna ?
ten popękany plastik to odrzutnik wody, koszt nowego serwis cząstochowa około 130 PLN, osobiście wyp.....łem ten plastik i zrobiłem taki metalowy stelaż z drutu(chyba 1,5 mm) i nałożyłem na niego sztywmą reklamówkę, efekt jest good, nie cieknie, nie ogranicza przepływu przez nawiew, tanio a wygoda.
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam
Mialem zacieki w 3 Golfie II na boczkach drzwi strasznie ochydnie to wyglada.
Postapilem zgodnie z radami forumowicczow i zalozylem folie poniewaz ich nei mialem (dopiero 1 drzwi od kierowcy) boczek elegancko wyprałem.
Zadowolony biore sie wczoraj za mycie auta i po zabiegu zagladam do srodka a na samym dole boczek JEST MOKRY :niewiem:
COSI zle zrobilem tylko co ??
A moze to uszczelka ????
Kanaliki w drzwiach sa drożne !!!
Moze folia zbyt krotko ??
POMÓŻCIE
Mialem zacieki w 3 Golfie II na boczkach drzwi strasznie ochydnie to wyglada.
Postapilem zgodnie z radami forumowicczow i zalozylem folie poniewaz ich nei mialem (dopiero 1 drzwi od kierowcy) boczek elegancko wyprałem.
Zadowolony biore sie wczoraj za mycie auta i po zabiegu zagladam do srodka a na samym dole boczek JEST MOKRY :niewiem:
COSI zle zrobilem tylko co ??
A moze to uszczelka ????
Kanaliki w drzwiach sa drożne !!!
Moze folia zbyt krotko ??
POMÓŻCIE