Czasami podczas dużego deszczu dławi się i gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czasami podczas dużego deszczu dławi się i gaśnie
Witam . Podczas deszczu lub takiej zimowej chlapy gdy najeżdżam na duża kałuże to silnik zaczyna gasnąć, wtedy wbijam na luz i gazuje go... po chwili przechodzi. Zadarzyło mi się dopiero 2-3 razy ale chciałbym wyeliminować ten problem. Gdzie może się dostawać ta woda?? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 00:31 przez TomiTT, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadzam sie moze taż Kopułka dostawać wody. Najlepiej sprawdzić w garzażu wziąść psikacz taki np. jak sie okna muje i zrobic mgiełke po kablach , cewce itp. jak bedzie widać przebicia prądu to masz spraw jasną co do wymiany maszzodiak pisze:Prawdopodobnie jakiś element WN narażony jest na rozbryzgi wody. Kable?
Ja miałem taki sam problem jak był deszcz to nawet niemusiałem wjazdzac k kałuze ale po przejechaniu ok 20 km jak stanąłem autem na światłach to mi prawie gasnął i zeby ruszyc trzeba było miec ok 3000obr.I u mnie podejrzewali sonde lamda powiem ci ze niewiem co do końca było przyczyna bo jak włozyłem gaz to problem ustał.
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 13:09 przez axxis, łącznie zmieniany 1 raz.
I tak każdy jest kowalem swojego losu