Wymiana oleju w skrzyni biegów???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana oleju w skrzyni biegów???
Potrzebuje inf gdzie jest korek spustowy oleju w skrzyni biegów w silniku ALH bo cos nie mogłem znaleść pod samochodem ( skrzyni cos inaczej wygląda jak w MKIII ), oraz ile wchodzi oleju do skrzyni i jakiej powinien byc specyfikacji wg VW. Dzieki.
P.S. jestem ciekawy czy z MKIV TDI PD 6 biegowa skrzynia pasowała by do ALH???
P.S. jestem ciekawy czy z MKIV TDI PD 6 biegowa skrzynia pasowała by do ALH???
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 13:55 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
WiRaGe orientujesz sie czy w MK IV jest korek spustowy oleju ze skrzyni jak w Mk III??? Bo widziałęm skrzynie bez korka spustowego. Wtedy co oddessac przez korek wlewowy???
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 19:12 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
PinkFloyd, kolego w mk3 owszem wymieniałem ale w mk4 jeszcze nie miałem okazji.ale powinien być gdzieś w dolnej częsci skrzyni,jeśli Ci bardzo zależy to w poniedzialek bede montował osłone pod silnik to poszukam i Cie poinformuje co gdzie i jak.pzdr
[img]http://img503.imageshack.us/img503/8563/img1681ew7.jpg[/img][img]http://img503.imageshack.us/img503/6577/img1679ik0mn9.jpg[/img]
Tu masz zanaczony spustowy i kontrolno-wlewowy (fakt, że w skrzyni 6b ale w piątce jest praktycznie tak samo):PinkFloyd pisze:orientujesz sie czy w MK IV jest korek spustowy oleju ze skrzyni
Do skrzyni 5 od TDI wchodzi 1,7 - 1,8 oleju. Ma byc klasy VW 501.50 i spełniac normy GL4/5 (radzę unikac oleju klasy tylko GL5 bo czasen nie działają dobrze synchronizatory na nim).WiRaGe pisze:kolego olej syntetyczny o specyfikacji SAE 75W90 wchodzi niecałe 2,5litra
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 21:40 przez jaro4444, łącznie zmieniany 3 razy.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
-
- Gadatliwa bestia
poszukaj go jeszcze bardziej z tyłu moze jest pod mechanizmem róznicowym
przynajmniej u mnie tam jest
przynajmniej u mnie tam jest
Ostatnio zmieniony ndz gru 16, 2007 13:29 przez DANIEL LHR, łącznie zmieniany 1 raz.
gdzie jest otwór spustowy
Panowie,
Chciałem poprosić o fotkę (lub opis) miejsca zlokalizowania otworu spustowego oleju
skrzyni "5" przy silniku AHF
PS. zalewał ktoś VALVOLINE DuraBlend 75W90 GL4 ??
Chciałem poprosić o fotkę (lub opis) miejsca zlokalizowania otworu spustowego oleju
skrzyni "5" przy silniku AHF
PS. zalewał ktoś VALVOLINE DuraBlend 75W90 GL4 ??
PS: szukam użytkowników TDI w Elblągu
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Nieprawda. Jedynie moze to byc czysty zbieg okolicznosci. Polecam jedynie kontrolke poziomu oleju i jedunie w niektorych ferelnych skrzyniach (dosc czesto podlegajacych awariom) dolac nieco wiecej oleju jak korek przelewowy. Wiadomo ze oleju nie moze byz za duzo ale jak bedzie go wiecej o 1 cm to nic nie grozi.Alchemik_2006 pisze:Wzmiana oleju w skrzyni rowna sie koniec zywotu skrzyni... czy ktoś sie ze mną zgodzi?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to