Słabe hamulce, ucieka płyn, mokre tylne koła :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Słabe hamulce, ucieka płyn, mokre tylne koła :(
Witam. Mam pewien problem. Jakies 2 tygodnie temu wymieniałęm szczęki hamulcowe. Na początku było ok. POzniej poczułem ze hamulce mam słabe wiec pomyslałem ze mam je zapowietrzone. Odpowietrzylem znowu przez jakis czas było ok do kiedy nie zobaczyłem ze mam mokre koła. Myśle sobie ze pewnie cylinderki sie popsuły tylko dziwne bylo to ze akurat 2 koła tylne mokre. Wczoraj wymienilem te cylinderki a dzisiaij patrze mokre koła. CO to moze byc ?? Bardzo prosze o pomoc. z Góry dzieki
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Musisz je poprostu wymienić albo oryginalne stalowe (ale to tylko serwis)albo w zamienniku miedziane ,tylko muszą być z dobrego materiału ,miedź jest miększa wiec czasami może być na jdno tylko dokręcenie i później jest ciężko dokręcić żeby taki przewód się uszczelniłjakubek pisze:Ok dzisiaj to sprawdze a jezeli okaze sie ze te połączenie przewódów z cylinderkiem jest do dupy to co wtedy zrobic ??
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przed chwilą sprawdzalem czy gdzies cieknie płyn. Przy połaczeniu przewodu z cylinderkiem nei ma zadnych przy odpowietrzniku to samo ale koła nadal mokre. Odpowietrzyłem hamulce wszystko było ok przez pierwsze 5KM pozniej hamulec wciska sie coraz głebiej ;/ Z tego co zauwazylęm to płyn leci z bebnów na dole a nie od przewodów ale jakim cudem ??
- Paweł Marek
- V.I.P.