Test na zawartość spalin w płynie chłodniczym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Test na zawartość spalin w płynie chłodniczym
Witam
Mam podejrzenia co do uszczelki pod głowicą, dlatego pojechałem zrobić test na zawartość spalin w płynie chłodniczym. Mechanik miał problem z jednoznacznym określeniem się, odczynnik w testerze nie odbarwił się jednoznacznie z niebieskiego na żółty (spaliny w płynie) ale tez nie był niebieski, odbarwił się na zielono. Diagnoza: jest minimalny przedmuch na uszczelce, można jeździć ale uważać(sprawdzać płyn i olej)
Mieliście taki przypadek?? Na mocy niby nie traci, masła na bagnecie oleju nie ma, trochę chyba kopci na biało.
Pozdrawiam.
Mam podejrzenia co do uszczelki pod głowicą, dlatego pojechałem zrobić test na zawartość spalin w płynie chłodniczym. Mechanik miał problem z jednoznacznym określeniem się, odczynnik w testerze nie odbarwił się jednoznacznie z niebieskiego na żółty (spaliny w płynie) ale tez nie był niebieski, odbarwił się na zielono. Diagnoza: jest minimalny przedmuch na uszczelce, można jeździć ale uważać(sprawdzać płyn i olej)
Mieliście taki przypadek?? Na mocy niby nie traci, masła na bagnecie oleju nie ma, trochę chyba kopci na biało.
Pozdrawiam.
Ja bym się szykował do wymiany w najbliższym czasie, żeby później nie wyskoczyły, że prócz uszczelki jakieś dodatkowe prace..
Jak kopci na biało to już szybciej niż później.
Pozdrawiam
Jak kopci na biało to już szybciej niż później.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr gru 05, 2007 19:54 przez gop_8, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://www.tkk.pl/~zsynuk/MK%204/VW%20zach-pom.jpg[/img]
1. i 2.raczej nieenter85 pisze:Witam
Mam podobny problem.
1. Kopci na biało/szaro - rura wydechowa jest mokra
2. Na kurku wlewu oleju jest biała maź
3. Wywala mi płyn przez zbiorniczek wyrównawczy. Nawet po nocy gdy go odkręcę jest tam takie ciśnienie że się leje.
Czy to także uszczelka pod głowicą ?
Pozdrawiam
3.oznaka padnietej uszczelki (spaliny walą w układ powodując duże cisnienie)
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2007 13:42 przez Szosownik, łącznie zmieniany 3 razy.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
lekko faluja obroty?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;