Reczny zamarzl?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kwass
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Reczny zamarzl?

Post autor: kwass » ndz gru 23, 2007 15:04

witam mam problem zmienialem ostatnio klocki wymienilem tylko jedna strone prawy tył przy okazji porzedl mi metalowy wezyk w tylnim prawym kole wiec musialem sam wymienic ;/ chodzi o golfa 4 i tak koles odpowietrzal hamulce ja wciskalem pedał wszystko było ok gosc zakrecil jezdzilem super było wszystko ok tak wiec co sie stalo myłem samochod przy - 4 az zamarzal nic nie umyslem praktycznie bo wszystko zamarzalo zostawilem samochod na recznym spuscilem z recznego i chyba zamarzl nie wiem co jest grane bo sam mi hamuje lecz jak wysiade po ktorkiej jezdzie lewe kolo jest ciepłe jakby lewy bral nie wiem czy sie zakleszczyły czy co ? reczny pierwsze 3 zabki chodzi luzno dopiero pozniej lapie a tak to jest luzny co moge zrobic " ?????? POMOCY : ) Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 22:22 przez kwass, łącznie zmieniany 2 razy.

greg

Post autor: greg » ndz gru 23, 2007 16:22

kwass, wymieniłeś klocki - tylko jedną stronę - 1 błąd, 2 - przy wymianie - wciskałeś tłoczek czy wciskałeś i wkręcałeś.
Podnieś prawy tył - zaciągnij ręczny - zakręć kołem - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje
Podnieś lewy tył - zaciągnij ręczny - zahamowane czy nie. Nadepnij hamulec a drugi sprawdzi czy hamuje

Jak to wszystko sprawdzisz = powiedz co wyszło

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » ndz gru 23, 2007 16:26

normalka klocki przymarzly po myciu zawsze tak mam jak auto zostawie na dworze po myciu na mrozie

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
simens
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: simens » ndz gru 23, 2007 18:10

jak chcesz zeby CI to rowno pracowalo wymien 2 strone odpowietrz caly uklad i musi pracowac tak jak sie nalezy :grin:

VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 23, 2007 18:17

kwass pisze:reczny pierwsze 3 zabki chodzi luzno dopiero pozniej lapie a tak to jest luzny co moge zrobic " ?????? POMOCY : )
drugi temat jest poniżej o tym samym - linka zamarzła
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 18:17 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cylinder
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: cylinder » ndz gru 23, 2007 20:06

To ze wymieniłes klocki tylko z jednej strony to bład, wymieniac nalezy z obydwu stron. Co do recznego który zamarza, ja poprostu nie zaciagam recznego jezeli auto pozostawiam na dłuzszy czas, np na noc, lub zaciagam na kilka tylko zabków, mniejsze ryzyko ze przy duzym mrozie reczny nie odda, lub uszkodzi.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”