mk2 ssanie w 16v
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mk2 ssanie w 16v
Mam problem z ssaniem, a włąściwie wogóle nie mam ssania. Jak było ciepło to mi nie przeszkadzało. ale teraz to męczące bo musze chwile go trzymać na gazie zeby się rozgrzał i trzymał obroty.
Co jest odpowiedzialne za ssanie. Jakis czujnik-moduł który włancza ssanie czy coś innego. Silnik KR.
Co jest odpowiedzialne za ssanie. Jakis czujnik-moduł który włancza ssanie czy coś innego. Silnik KR.
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 09:30 przez Cieluś, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Dobrze mowiszCosar 33GT pisze:Chyba to bedzie ten regulator ciśnienia na głowicy... ale głowy niedam sobie uciąć.Cieluś pisze:Jakis czujnik-moduł który włancza ssanie czy coś innego
Jest jeszcze dodatkowo taki maly uklad czujnikow na glowicy zalaczajacy wtryskiwacz rozruchowy. To mozna by bylo rowniez sprawdzic (ale to tylko do odpalania). Na pewno za trzymanie obrotow odpowiedzialny jest ten regulator termiczny przykrecony do glowicy.
Jesli auto nie grzebane od wyjscia z fabryki (srubki w przeplywomierzy, zderzaki przepustnicy, srubki przy przepustnicy i zaplon) to na bank bedzie ten regulator. Jesli grzebane, to najpierw trzeba wszystko dobrze ustawic a potem szukac przyczyny
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
to wygląda doklanie tak
a u mnie jest tak (niepodłaczone) ale działa
[ Dodano: 27 Gru 2007 04:57 ]
Wyregulować to chyba niezabardzo... zobacz miernikiem jak tam na wtyczce jest.
U mnie jest tak że cieżkawo odpala... ale zimny chodzi pięknie... z tym że ciepły gaśnie (ale to wina przepływki - do regulacji)
a u mnie jest tak (niepodłaczone) ale działa
[ Dodano: 27 Gru 2007 04:57 ]
Wyregulować to chyba niezabardzo... zobacz miernikiem jak tam na wtyczce jest.
U mnie jest tak że cieżkawo odpala... ale zimny chodzi pięknie... z tym że ciepły gaśnie (ale to wina przepływki - do regulacji)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam ja tez mam ten problem tylko u mnie wyglada to tak:
auto pali na dotyk
wchodzi na 2000 obrotów i gasnie
tak z 10 razy i jak silnik sie zagrzeje to spada do 1000 i znowu do 2000 takie wahadelko...az w koncu sie unormuje.
jak probuje podczas tego procesu dodac gazu to sie dlawi i gasnie...moze sie zalewa????
jezeli chodzi o regulator to patrzylem w salonie vw i koszt takiego regulatora to okolo 1700 zł nowka zaporowo. jakies rady??
auto pali na dotyk
tak z 10 razy i jak silnik sie zagrzeje to spada do 1000 i znowu do 2000 takie wahadelko...az w koncu sie unormuje.
jak probuje podczas tego procesu dodac gazu to sie dlawi i gasnie...moze sie zalewa????
jezeli chodzi o regulator to patrzylem w salonie vw i koszt takiego regulatora to okolo 1700 zł nowka zaporowo. jakies rady??
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
PO PIERWSZE PROSZE NIE ZNAJĄYCH TEMATU KR O NIE WYPOWIADANIE SIE po drugie silnik krokowy ma tu h** do gadania.. po trzecie wysr*** sie regulator termiczny.. ten na glowicy.. nowy wASO 2xxxpln...malakai pisze:Witam ja tez mam ten problem tylko u mnie wyglada to tak:
auto pali na dotyk
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tzn jezeli chodzi o regulator termiczny to moge go kupic nowke za okolo 1700 zł bo mam po kosztach i jak sie uda to kupie za cene netto bo pracuje w salonie vw i taka znizka mi przeysluguje ale co wazne to jak rozpoznac ze to na 100% regulator termiczny bo jak wydam 1700 i okaze sie ze nie to to sie troszke...............zdenerwuje :):)
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to sobie zdiagnozuj.. robisz w serwisie to wszystkie niezbedne narzedzia i manuale masz:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT