Jesteśmy po logach statycznych i dynamicznych. Oto rezultaty:
Blok 000 w nastawach podstawowych. Kąt wtrysku do poprawy.
Blok 001 na włączonym zapłonie (napięcie na nastawniku OK).
Blok 001 na wolnych obrotach. Wg mnie dawka dobra.
Blok 004 w nastawach podstawowych. Pompa nie do końca daje radę z regulacją wyprzedzenia kąta wtrysku.
No tutaj są cyrki jakich mało. 5mg korekcja
Dynamiczne 003, 008, 011 na 4 biegu, w których nic złego się nie dzieje, oprócz tego że turbina nie może się rozkręcić wcześniej bo nie ma czym się rozkręcić.
Ostatni log dynamiczny już na 3 biegu, gdzie kąt wtrysku daje radę.
Jest dokładnie jak kolega wcześniej napisał - AUTO WOGÓLE NIE JEDZIE.
Log na 4 biegu robiliśmy na odcinku chyba ponad kilometra, zresztą widać po czasie logowania, i z 60 km/h uzyskaliśmy 120
Ja podejrzewam że coś niedobrego stało się z pompą podczas jej uszczelniania.
Auto tak jedzie jakby zamiast tych 35-40mg paliwa dostawało może 15. Nawet turbina nie ma się z czego rozkręcić bo nie ma spalin.
Rozrządu nawet nie sprawdzałem bo gdyby dostało auto tyle paliwa ile powinno to by się batory za nim robił, a z rury leci świeże powietrze.
W międzyczesie kolega mówił, że jak po naprawie pompy nie chciało auto jechać to podmieniali korpusy wtrysków i dalej nic.
Patrząc na korekcje wtrysków włos się na głowie jeży.
Jutro kolega dostanie ode mnie prawie w pełni sprawną pompę na której na AFNie brakowało około 20KM na podmianę, ale nawet jeśli u niego braknie 15 to powinno być około 75-80, a na razie nie wiem czy w aucie jest 35KM.
[ Dodano: 27 Gru 2007 19:33 ]
P.S. Po pełnej diagnozie statycznej i dynamicznej nie ma żadnych błędów. Wcześniej było 4 ale pewnie to kwestia poodpinanej pompy i przepływki.
[ Dodano: 27 Gru 2007 19:35 ]
Auto mimo takiej korekcji pracuje w miarę równo.