Ciężko odpala za drugim razem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja (też silnik ABS) od kilku lat zapalam na PB i po wyjeździe z garażu (ok 15m) przełączam na LPG. Tylko gdy temp na zewnątrz jest poniżej ok -5stC przejeżdżam kilkaset metrów (im niższa temp otoczenia ty dalej) i dopiero na LPG. Tez miałem problemy z zapalaniem ale na PB (sterownik BINGO - brak możliwości zapalenia na LPG), ale to juz chyba przeszłość :green_fuck:
Spróbuj jeszcze dokladnie odpowietrzyć reduktor.
Spróbuj jeszcze dokladnie odpowietrzyć reduktor.
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
Przybek, posluchaj rady pawla marka, ja tak zrobilem i jest wszystko wporzadkuPaweł Marek pisze:Jeśli zaraz po uruchomieniu przełączasz na LPG to jest to zjawisko normalne, bo gaz skrapla się w wychłodzonych jego parowaniem elementach instalacji. Rada taka: jeśli przewidujesz że niedlugo po rannym odpaleniu będziesz wyłączał silnik, to nie pozwól mu włącznikiem się przełączyć na LPG
a ja się podepnę.. od jakiegos czasu auto ciężko pali :/ tzn. gdy np. auto jezdzilo wczoraj a dziś rano pojde odpalićto trzeba dosc długo pilować:/ - ale zapali czasem zdarzy sie ze nie odpali za pierwszym razem tylko za drugim .. dodam ze na ciepłym silniku pali na dotyk nie wiem o co mu chodzi wiec proszę o jakies infoo
dzieki za pomoc
dzieki za pomoc
Ja też mam ten problem. Pisałem Tu o nim, pozostał nie rozwiązany. Wmiom przypadku nie ma znaczenia czy jadę na gazie czy na Pb. Po krótkiej jeżdzie nie chce zapalić. Mam wrażenie że to czujnik zasysanego powietrza ten połączonu z wtryskiwaczem. Czy ktoś zna jego harakterytykę w zależności od tem.
- Paweł Marek
- V.I.P.