Witam wszystkich!!!!
Jestem nowy na tutejszym forum. Przeglądałem wiele postów, jednak nie znalazłem nic takiego, co występuje w moim Golfie 3 silnik ABS- 90KM. Nie potrafię zdiagnozować mojej usterki, gdyż się zbytnio na tym nie znam, a że jest późno postanowiłem napisać na forum, bo żadnego mechanika o tej porze nie znajde.
- kiedy ruszam na jedynce i szybciej lub bardzo szybko puszczam sprzęgło nie słyszę żadnych stuków, uderzeń, trzasków, szarpnięć ani drgań. Autko cichutko, ładnie i szybko się zbiera.
- przy wchodzeniu na wyższe biegi jest OK.
Mój problem:
przy zmianie biegu z wyższego na niższy:
- z 5 biegu na 4 bieg: przy szybszym puszczeniu sprzęgła ni słychać żadnych stuków, uderzeń, trzasków, szarpnięć ani drgań, itp.
- z 4 biegu na 3 bieg: słychać mocne uderzenie z lewej strony silnika, silnik podczas uderzenia chce „wyskoczyć z ram”
- z 3 na 2 bieg: słychać mocne uderzenie z lewej strony silnika, silnik podczas uderzenia chce „wyskoczyć z ram”
- jeżeli chodzi o wsteczny bieg, sytuacja wygląda jak w dwóch powyższych- mocne uderzenie, szarpnięcie i takie jakby zgrzytanie czy też tarcie. Przy bardzo powolnym puszczaniu sprzęgła na wstecznym nie ma szarpnięcia, ale słychać takie tarcie.
Czy jest to zatem wina sprzęgła? Jeżeli tak, to dlaczego nie ma takich objawów podczas ruszania z miejsca lub zmiany biegu na wyższy.
Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam
Mocne uderzenie i szarpanie samochodem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mocne uderzenie i szarpanie samochodem
Ostatnio zmieniony sob gru 29, 2007 20:18 przez Rafał1984zrm, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafał
Re: Mocne uderzenie i szarpanie samochodem
Mój problem:
- kiedy ruszam na jedynce i szybciej lub bardzo szybko puszczam sprzęgło nie słyszę żadnych stuków, uderzeń, trzasków, szarpnięć ani drgań. Autko cichutko, ładnie i szybko się zbiera.
moim zdaniem to ktoras poduszka chyba skrzynia
moim zdaniem to ktoras poduszka chyba skrzynia