Odnośnie komputera w IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martines
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Odnośnie komputera w IV

Post autor: martines » pt lip 29, 2005 07:36

Jakie są koszty wyregulowania biegu jałowego? Problem pojawia sie na ciepłym silniku. Samochód nie odpala za pierwszym razem. Na zimnym silniku wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: Odnośnie komputera w IV

Post autor: briano » pt lip 29, 2005 11:08

martines pisze:Jakie są koszty wyregulowania biegu jałowego? Problem pojawia sie na ciepłym silniku. Samochód nie odpala za pierwszym razem. Na zimnym silniku wszystko jest ok.
Tego panie się nie reguluje :hmm: Tu sie podłącza pod kompa sprawdza czy komp coś pokaże jak pokaże to to się wymienia lub naprawia

Awatar użytkownika
ludzi
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Odnośnie komputera w IV

Post autor: ludzi » pt lip 29, 2005 15:32

martines pisze:Jakie są koszty wyregulowania biegu jałowego? Problem pojawia sie na ciepłym silniku. Samochód nie odpala za pierwszym razem. Na zimnym silniku wszystko jest ok.
Nie wiem jaki silnik ale zgaduję, że pewnie chodzi Ci o TDI 110 koni i błąd w mapie odpalania... jeżeli tak to z tego co słyszałem można też załatwić sprawę przekaźnikiem, który oszukuje, że silnik w momencie zapłonu jest zimny. Tunerzy nie wiem ile sobie liczą, za update softu, a w ASO pewnie jak zwykle usłyszysz różne odpowiedzi... ale jak pokombinujesz to przy okazji jakiejś innej naprawy może zrobią Ci gratis ;)

[url=http://www.dieselteam.pl/][img]http://www.dieselteam.pl/logo/logo_forum_inv.jpg[/img][/url]
Golf IV TDI powered by Chiptec
Koni Sport, Weitec

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”