[MK4] Jak zamontować podłokietnik?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK4] Jak zamontować podłokietnik?
Kupiłem oryginalny podłokietnik. Jeszcze nie przysłany ale w oczekiwaniu Co musi znajdować się w komplecie do montażu (wysyłka z możliwościa zajrzenia do paczki więc przed zapłatą będę mógł zerknąć do środka). Jak go zamontować? Trzeba rozbierać tunel?
Wiem tylko ze tunelu nie trzeba rozbierac! W tunelu jest zaslepka na podlokietnik wygladajaca tak jakby moza byloby cos tam polozyc.Jest prostokatna znajduje sie przed popielniczka dla podrozujacych z tylu. Niewiem czy kumasz hehe:) tam jest mocowanie do podlokietnika:)
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
no jest. wyjmuję zaślepkę i co? Bo widzę na fotce że podłokietnik ma taką łapę mocującą i jeszcze jakiś metalowy element. Apropo zapalniczki....u mnie nie ma dla podróżujących z tyłuJ3L3N pisze:Wiem tylko ze tunelu nie trzeba rozbierac! W tunelu jest zaslepka na podlokietnik wygladajaca tak jakby moza byloby cos tam polozyc.Jest prostokatna znajduje sie przed popielniczka dla podrozujacych z tylu. Niewiem czy kumasz hehe:) tam jest mocowanie do podlokietnika:)
żeby zamocować tą łapę to trzeba rozbierać tunel? jak go ew. zdemontować żeby nic nie połamać ? Jest jeszcze jeden aluminiowy element.stania-PL pisze:Tak dokładnie ta łapa jest aluminiowa i jest przykrecona na chyba 3 śruby i to wszystko
On też jest niezbęny? A jeśli nie będzie srób mocujących w zestawie to ew. chyba nie powinno być problemu z ich dokupieniem?
Witaj.
Przywitam się wpierw , bo to mój pierwszy wpis.
Sam montowałem taki sam podłokietnik w swoim samochodzie.Aby go zamocować będziesz musiał rozmontować środkowy tunel ,odkręcić śruby (małym torxem) przy skrzyni i potem jeszcze pod tylną popielniczką parę śrub. Musisz odłączyć przycisk otwierania klapy od wlewu i potem zamocować ten trójnik wraz ze śrubami.
Masz taki sam zestaw jak ja miałem oprócz narzędzi wszystko jest.
Pamiętam ,że lewa górna śruba , pokrywa się ze śrubą od hamulca , nie wiedziałem jak ją zamocować więc zwyczajnie nie dokręciłem (co teraz żałuje) reszta po paru kombinacjach weszła. Jeżeli ktoś rozwiązał ten kłopot proszę o napisanie co trzeba zrobić. Będziesz potrzebował dużego imbusa (22 chyba) ,że dokręcić śrubę na końcu.
Generalnie , parę razy podchodziłem do instalacji , za którąś godziną się udało ( na pewno przez to , że nie jestem ekspertem).
Man nadzieje , że dasz radę.
Pozdrawiam.
Przywitam się wpierw , bo to mój pierwszy wpis.
Sam montowałem taki sam podłokietnik w swoim samochodzie.Aby go zamocować będziesz musiał rozmontować środkowy tunel ,odkręcić śruby (małym torxem) przy skrzyni i potem jeszcze pod tylną popielniczką parę śrub. Musisz odłączyć przycisk otwierania klapy od wlewu i potem zamocować ten trójnik wraz ze śrubami.
Masz taki sam zestaw jak ja miałem oprócz narzędzi wszystko jest.
Pamiętam ,że lewa górna śruba , pokrywa się ze śrubą od hamulca , nie wiedziałem jak ją zamocować więc zwyczajnie nie dokręciłem (co teraz żałuje) reszta po paru kombinacjach weszła. Jeżeli ktoś rozwiązał ten kłopot proszę o napisanie co trzeba zrobić. Będziesz potrzebował dużego imbusa (22 chyba) ,że dokręcić śrubę na końcu.
Generalnie , parę razy podchodziłem do instalacji , za którąś godziną się udało ( na pewno przez to , że nie jestem ekspertem).
Man nadzieje , że dasz radę.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw sty 10, 2008 17:41 przez Hose, łącznie zmieniany 1 raz.
już sobie poradziłem. Bardzo prosta i miła robota się okazała. Jeśli chodzi o tą nakrętkę (to jest nakrętka a nie śruba) co pokrywa się z ręcznym to trzeba się zaopatrzyć (ja uczyniłem to w serwisie skody... 14 zł) w przejściówkę którą nakręca się na tą śrubę a następnie przykręca się do tego adaptera mocowanie podłokietnika tą nakrętką którą wcześniej odkręciliśmy. PozdrawiamHose pisze: Masz taki sam zestaw jak ja miałem oprócz narzędzi wszystko jest.
Pamiętam ,że lewa górna śruba , pokrywa się ze śrubą od hamulca , nie wiedziałem jak ją zamocować więc zwyczajnie nie dokręciłem (co teraz żałuje)