problem z praca silnika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

problem z praca silnika

Post autor: majekMK2 » czw sty 03, 2008 13:17

Witam dzis rano jak poszlem opdalic auto po duzym nocnym mrozie auto za pierwszym razem nie odpalilo bo prawie aku sie rozladowal ale za drugim pociagnal i sie zresetowal.i wtedy jak nigdy mi sie nie zdarzylo zeby auto chodzilo dziwnie silnik pracowal jakby nie na wszystkie gary ciezko sie wkrecal chodzil tak jak traktor i dopiero po chwili jak postalo odpalone z 5 min. i przejechalem z 2km to sie wszystko unormowalo to niewiecie czym to bylo spowodowane czy swiece moze sa juz na wykonczeniu albo moze mroz???I jeszcze jedno wtedy co sie tak dzialo z tym silnikiem to cos tak jak by stukalo w skrzyni jakby jakies lozysko skrzynia dobrze chodzi ale taki odglosy dawalo przez ta chwilke.Silnik 1.8 RP mam instalacje gazowa.Prosze o pomoc

vincent86
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vincent86 » czw sty 03, 2008 13:48

Te hałasy to nie było po prostu stukanie zaworów? Bo to normalne jeśli trwa parę sekund po odpaleniu, też tak mam jak jest zimno, jeszcze przez chwilkę chodzi nierówno, ale naprawdę chwilę - napewno nie 5 minut.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » czw sty 03, 2008 14:00

Weź akumulator do domu dobrze naładuj najlepiej na noc jak najmniejszym prądem 12 h 2 ampery powinny wystarczyć , zrestartuj kopmuter czyli włóż aku odpal auto na biegu jałowym na benzynie nie na gazie nie dodawaj gazu ma sobie tak długo chodzić aż wentylator się zał , przejedziesz sie trochę i czasem będzie lepiej , może prychać dławić sie jak będzie pracował na luzie ale to normalne przy restarcie kompa , zobzcz czy masz elektrolit w aku jak coś to dolej wody destylowanej , w tesco banka 5 litrów 3 zl kosztuje :okej:

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » czw sty 03, 2008 15:53

Aha wiec to jest normalne jak bylo ponad -10 stopni na polu dobra to go dzis zabiore i naladuje i tak musze praktycznie co 4 dni ladowac bo mi pada szybko.Jezdze dziennie kolo 10km rano i wieczorem tez tyle i z rana potem ma ciezko odpalic dokladnie to po tym 4 dniu i go zresetuje.Myslalem ze to cos powaznego bedzie jak tak dziwnie chodzil.

[ Dodano: 03 Sty 2008 14:55 ]
a i mam pytanie jeszcze i mm ma byc w aku elektorlitu powyzej miarki bo ja mam kolo 1cm i ktos mi muwil ze mam za duzo dolane wody destylowanej

[ Dodano: 03 Sty 2008 15:00 ]
A i jeszcze jedno jak mam 900obr.to ladowanie jest bardzo dobre ale jak spadna mi do 750obr.to ladowanie mam tylko 13v to jest dobre wtedy tez ladowanie???

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » czw sty 03, 2008 21:23

Co do poziomu wszystkie ogniwa muszą być zakryte

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: grandi » czw sty 03, 2008 21:38

Może poduszka skrzyni

Awatar użytkownika
2RaZ
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

hmmm...

Post autor: 2RaZ » czw sty 03, 2008 22:01

jeżeli zresetował się komp to normalne, że może pózniej chwilę nierówno pracować żeby na nowo pobrać dane z silnika. Jeżeli dzieje się tak teraz jak jest zimno to sprawdz koniecznie świece, kable zapłonowe, palec i kopułkę. Zazwyczaj na mrozie pada elektryka więc musisz to zobaczyc. U mnie było podobnie i okazało się, że fajka od kabla zapłonowego była spieprzona (sama sie zwaliła bo auto długo stało).
pozdrawiam!
:smoke: :smoke: :smoke:

moje fotki: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1716783#1716783
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » czw sty 03, 2008 22:46

dobra dzieki wszystkim za pomoc :pub: Dzis naladuje aku i zresetuje i zobacze co sie bedzie dzialo.
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”