problem z praca silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
problem z praca silnika
Witam dzis rano jak poszlem opdalic auto po duzym nocnym mrozie auto za pierwszym razem nie odpalilo bo prawie aku sie rozladowal ale za drugim pociagnal i sie zresetowal.i wtedy jak nigdy mi sie nie zdarzylo zeby auto chodzilo dziwnie silnik pracowal jakby nie na wszystkie gary ciezko sie wkrecal chodzil tak jak traktor i dopiero po chwili jak postalo odpalone z 5 min. i przejechalem z 2km to sie wszystko unormowalo to niewiecie czym to bylo spowodowane czy swiece moze sa juz na wykonczeniu albo moze mroz???I jeszcze jedno wtedy co sie tak dzialo z tym silnikiem to cos tak jak by stukalo w skrzyni jakby jakies lozysko skrzynia dobrze chodzi ale taki odglosy dawalo przez ta chwilke.Silnik 1.8 RP mam instalacje gazowa.Prosze o pomoc
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Weź akumulator do domu dobrze naładuj najlepiej na noc jak najmniejszym prądem 12 h 2 ampery powinny wystarczyć , zrestartuj kopmuter czyli włóż aku odpal auto na biegu jałowym na benzynie nie na gazie nie dodawaj gazu ma sobie tak długo chodzić aż wentylator się zał , przejedziesz sie trochę i czasem będzie lepiej , może prychać dławić sie jak będzie pracował na luzie ale to normalne przy restarcie kompa , zobzcz czy masz elektrolit w aku jak coś to dolej wody destylowanej , w tesco banka 5 litrów 3 zl kosztuje
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Aha wiec to jest normalne jak bylo ponad -10 stopni na polu dobra to go dzis zabiore i naladuje i tak musze praktycznie co 4 dni ladowac bo mi pada szybko.Jezdze dziennie kolo 10km rano i wieczorem tez tyle i z rana potem ma ciezko odpalic dokladnie to po tym 4 dniu i go zresetuje.Myslalem ze to cos powaznego bedzie jak tak dziwnie chodzil.
[ Dodano: 03 Sty 2008 14:55 ]
a i mam pytanie jeszcze i mm ma byc w aku elektorlitu powyzej miarki bo ja mam kolo 1cm i ktos mi muwil ze mam za duzo dolane wody destylowanej
[ Dodano: 03 Sty 2008 15:00 ]
A i jeszcze jedno jak mam 900obr.to ladowanie jest bardzo dobre ale jak spadna mi do 750obr.to ladowanie mam tylko 13v to jest dobre wtedy tez ladowanie???
[ Dodano: 03 Sty 2008 14:55 ]
a i mam pytanie jeszcze i mm ma byc w aku elektorlitu powyzej miarki bo ja mam kolo 1cm i ktos mi muwil ze mam za duzo dolane wody destylowanej
[ Dodano: 03 Sty 2008 15:00 ]
A i jeszcze jedno jak mam 900obr.to ladowanie jest bardzo dobre ale jak spadna mi do 750obr.to ladowanie mam tylko 13v to jest dobre wtedy tez ladowanie???
- grandi
- Lord GTI
Co do poziomu wszystkie ogniwa muszą być zakryte
- grandi
- Lord GTI
Może poduszka skrzyni
hmmm...
jeżeli zresetował się komp to normalne, że może pózniej chwilę nierówno pracować żeby na nowo pobrać dane z silnika. Jeżeli dzieje się tak teraz jak jest zimno to sprawdz koniecznie świece, kable zapłonowe, palec i kopułkę. Zazwyczaj na mrozie pada elektryka więc musisz to zobaczyc. U mnie było podobnie i okazało się, że fajka od kabla zapłonowego była spieprzona (sama sie zwaliła bo auto długo stało).
pozdrawiam!
pozdrawiam!
moje fotki: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1716783#1716783
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!